Константин Илиевски и Симфоничния оркестър на БНР

БНР намалява цените на билетите за концертите на Симфоничния оркестър

Мащабна кампания за разширяване на достъпа до качествена музика започва Българското национално радио. Цените на билетите за концертите на Симфоничния оркестър стават символични до края на сезона, а програмата на всеки концерт включва произведение от..

публикувано на 31.01.24 в 13:40

Новата постановка на "Кармен" пряко от Метрополитън по програма "Христо Ботев"

Новата постановката " Кармен "  от Бизе пряко от Метрополитън опера ще излъчи програма " Христо Ботев "  на 27 януари, събота, от 20 часа. Изгарящата драма за любов и ревност е най-новата премиера на Metи българските слушатели ще имат..

публикувано на 26.01.24 в 16:49

Силвия Великова е носителят на Голямата награда "Сирак Скитник" за 2023

Силвия Великова от програма „Хоризонт“ е носителят на Голямата награда "Сирак Скитник" 2023 г. Виртуалната изложба "Да питаме Сирака" и Златко Желев спечелиха Годишните награди на БНР, а Георги Любенов от БНТ – новата награда за професионализъм в..

обновено на 25.01.24 в 21:28
По стъпките на Сирак Скитник

Конкурсът "По стъпките на Сирак Скитник" става национален и ежегоден

  Заключителната изложба на Конкурса за живописни творби "По стъпките на Сирак Скитник" беше открита в Мраморното фоайе на Българското национално радио. Събитието е част от инициативите, с които през 2023 БНР отбеляза 140-годишнината от рождението и..

публикувано на 25.01.24 в 16:00
Любомир Пипков като студент на Пол Дюка в Париж, нарисуван от Илия Петров

"Зимна магия" с Радиосимфониците, Константин Илиевски и Данчо Радевски

Симфонично скерцо "Чиракът-магьосник" от Пол Дюка, Концерт за кларинет и камерен оркестър от Любомир Пипков и "Фантастична симфония" от Хектор Берлиоз ще представи  Симфоничният оркестър на БНР  с   главен диригент Константин Илиевски  в..

публикувано на 24.01.24 в 13:37

"Project Connections" представят "Blur" в Първо студио на БНР

Идеята за " Project Connections"  се ражда от едно телефонно обаждане на Христо Йоцов до Владислав Шопов с думите: " Защо не вземеш да напишеш няколко парчета, не събереш няколко съмишленици и не се явите на ей този конкурс в Румъния." Това е..

публикувано на 19.01.24 в 14:47

Започна 55-ото издание на Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“

Време е за "Пролет’24". Българското национално радио обяви началото на 55-ото издание на Конкурса за нова българска поп и рок музика „Пролет“. Надпреварата е в две категории – "Нова българска поп и рок музика" и "Евросоник", като всички..

публикувано на 16.01.24 в 11:48

Нова европейска музика с Биг бенда на БНР и Владимир Николов

Биг бендът на Българското национално радио  ще започне новата година с концерт от проекта Нова европейска музика на  18 януари, четвъртък, от 19.00 ч. в Първо студио на БНР. Гост-диригент е  Владимир Николов  от Северна Македония, който ще..

публикувано на 15.01.24 в 15:28

Ученици с поздрав към БНР по случай ромската Нова година

Българското национално радио бе домакин на ученици от ОУ "Граф Николай Игнатиев" по случай празника Василица, почитан от ромската общност като начало на Новата година. Посещението е част от кампанията "Да възстановим мостовете между нас", организирана..

публикувано на 12.01.24 в 15:08
Маестро Георги Димитров

Брамсова вечер представят Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР с маестро Георги Димитров

С Брамсова вечер ще започне новата година за Симфоничния оркестър и Смесения хор на БНР  на  12 януари от 19.00 часа в зала „България“ под палката на маестро Георги Димитров . Солисти ще са Еманиул Иванов (пиано) и Йоана Кадийска (мецосопрано)...

публикувано на 08.01.24 в 13:21