Баритонът Кирил Манолов

Кирил Манолов е „Музикант на годината 2019“

Световноизвестният баритон Кирил Манолов е „Музикант на годината 2019“ в националната анкета на предаването „Алегро Виваче“ на програма „Хоризонт“ на БНР. Резултатите от гласуването на публиката, в което се включиха над 5000 слушатели, бяха..

публикувано на 20.05.20 в 12:10
Кадрите на Тихомира Методиева – Тихич са експонирани пред Народния театър до 2 юни.

Фотоизложба „Отвъд песента“ отбелязва 60-годишнината на Детския хор на БНР

Българското национално радио поставя началото на честванията на 60-годишнината на Детския радиохор с фотоизложба „Отвъд песента“. Кадрите на фотографа Тихомира Методиева – Тихич са експонирани пред Народния театър „Иван Вазов“ от днес до 2 юни...

публикувано на 19.05.20 в 12:35
Бетина Жотева бе избрана днес за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Генералният директор на БНР поздрави Бетина Жотева за избирането ѝ за председател на СЕМ

Генералният директор на БНР Андон Балтаков поздрави г-жа Бетина Жотева за избирането ѝ за председател на Съвета за електронни медии (СЕМ) . „Убеден съм, че изграждането на стабилна, устойчива и независима медийна среда в България, укрепването..

публикувано на 08.05.20 в 20:06
БНР

БНР за случая “След брифинга при тунел Железница"

Скъпи колеги, През изминалите 24 часа Българското национално радио влезе в периферния информацион ен поток на България  като квази-новина.  Б дителен зрител на една от националните телевизии разпространи във Facebook..

публикувано на 16.04.20 в 16:49

#България за България благодари на БНР

Организатори на кампанията #България за България изпратиха благодарствено писмо до БНР  за „бързата и безусловна подкрепа“, която е оказана на кампанията. „С ваша помощ за няколко часа бяха събрани средства за закупуването на респираторни апарати..

публикувано на 24.03.20 в 12:49

“You’ll Never Walk Alone” в ефира на над 130 европейски радиостанции в един и същи час

Българското национално радио ще се включи в призива на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU) и всички програми на националната медия ще излъчат в един и същи час една и съща песен. Инициативата е на нидерландската обществена радио и телевизия..

публикувано на 20.03.20 в 07:15

Позиция на БНР във връзка с нападението срещу журналиста Слави Ангелов

Скъпи колеги, На фона на напрегнатото ежедневие, в което живеят днес България и светът, с шок научихме за посегателството върху журналиста и главен редактор на „168 часа“- Слави Ангелов. За всички нас в Българското национално радио, това е акт на..

публикувано на 18.03.20 в 14:12
БНР

БНР отлага концертите на музикалните състави

Българското национално радио отлага всички концерти на музикалните състави на радиото. Закупените билети и абонаменти ще важат за следващите дати, когато ще бъдат насрочени събитията. Следете интернет страницата на Българското национално радио,..

публикувано на 17.03.20 в 11:31

Македонски художник гостува в Културния център на Радио Пловдив

Изложба живопис „Космически пейзажи“ на  известния македонски художник  Деян Иванов – Маргус се представя в Културния център на Радио Пловдив. Картините са абстрактни, с усещането за реален сън и носят силна емоционалност и копнеж по Вселената...

публикувано на 10.03.20 в 10:14
Сградата на БНР в София

БНР отлага връчването на наградите „БНР Топ 20“

Българското национално радио (БНР) отлага концерта и връчването на годишните награди „БНР Топ 20“, което беше насрочено за 9 март . Отменя се насроченият за 13 март концерт на Симфоничния оркестър на радиото. Поканите и купените билети за..

публикувано на 08.03.20 в 17:03