Милен Митев и Милена Димитрова

Милен Митев: Сирак Скитник създава визията за Радиото като територия на свободата и търсенето на истината

Генералният директор на БНР Милен Митев и председателят на Обществения съвет на медията Милена Димитрова се поклониха на гроба на Сирак Скитник по повод 80-годишнината от смъртта му. Те поднесоха цветя на паметника на първия главен уредник на..

публикувано на 24.03.23 в 12:43
Соня Йончева в

"Норма" със Соня Йончева ще излъчи пряко от Метрополитън опера програма "Христо Ботев" на 25 март

"Норма" със Соня Йончева в главната роля ще излъчи пряко от " Метрополитън опера " в Ню Йорк програма " Христо Ботев " на БНР на 25 март, събота, от 18.00 ч. българско време. Слушателите у нас ще имат възможността да чуят сопраното в толкова..

публикувано на 22.03.23 в 14:38

Бляскав юбилей ще отпразнува Биг бендът на националното радио

Васил Делиев ще дирижира Биг Бенда на БНР в концерт, посветен на 80-годишния юбилей на Янко Миладинов - дългогодишен диригент на състава, пианист, аранжор и композитор, създал стотици български хитове. На този празник Биг бендът ще посвети..

публикувано на 22.03.23 в 08:00

Радиосимфониците и Виви Василева заедно на Мартенски музикални дни на 20 март

След огромния фурор в зала "България" на 10 март, Симфоничният оркестър на Българското национално радио с диригент Марк Кадин и виртуозната перкусионистка Виви Василева ще бъдат гости на фестивала „Мартенски музикални дни“ в гр. Русе. На 20 март..

публикувано на 19.03.23 в 17:22

Вселената на Рахманинов със Симфоничния оркестър на БНР

На 31 март, в навечерието на рождения ден на Сергей Рахманинов, Симфоничният оркестър на БНР с главен диригент Марк Кадин ще отбележат 150-годишнината на великия композитор, чийто юбилей широко се чества в целия свят. Програмата е..

публикувано на 18.03.23 в 19:15

Отличие за Екипа за проверки на факти на БНР от Асоциацията на българските авиопревозвачи

 Екипът за проверка на факти на Българското национално радио получи колективна награда от Асоциацията на българските авиопревозвачи за усилията си за утвърждаване на по-добра медийна среда.  На церемонията по награждаването беше отбелязано, че..

публикувано на 17.03.23 в 07:09
Акад. Георги Чернев и Милен Митев

Портрет на Сирак Скитник дари акад. Георги Чернев на Българското национално радио

Портрет на Сирак Скитник дари акад. Георги Чернев на Българското национално радио. Дарението беше връчено от автора дни след датата, на която се отбелязаха 80 години от смъртта на големия интелектуалец, художник, писател, публицист, пръв..

публикувано на 15.03.23 в 16:10

Приятелството продължава: Радио Благоевград на 50

С изложба на преподавателите по изобразително изкуство от ЮЗУ „Неофит Рилски“, продължават инициативите, посветени на 50-годишнината на БНР-Радио Благоевград. През следващите 30 дни произведенията ще бъдат част от експозицията в Арт салона на..

публикувано на 15.03.23 в 09:56
Николо Коцев записва с Радиосимфониците

„Омаята Любов“ озаглавиха наградата си от конкурса „Пролет “ Николо Коцев и група „Кикимора“

„Омаята Любов“ е заглавието на новия симфоничен проект на Николо Коцев и група „Кикимора“, победителите в 53-ото издание на конкурса за нова българска поп и рок музика "Пролет" на БНР . За първи път голямата награда в престижното..

публикувано на 15.03.23 в 08:00
Милен Митев и проф. Сава Димитров

БНР и НМА "Проф. Панчо Владигеров" - партньори в подкрепа на българската култура

Договор за партньорство в подкрепа на българската културта и изкуство сключиха Българското национално радио и Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров" . Документът беше подписан от генералния директор на БНР Милен Митев и ректора на..

публикувано на 13.03.23 в 16:11