Струнен квартет

Концерт на струнен квартет "Фрош" отбелязва 100 години от рождението на Лазар Николов в Първо студио на БНР

Концерт на струнен квартет "Фрош" ще отбележи 100-годишнината от рождението на Лазар Николов на 4 април, понеделник, от 19.00 часа в Първо студио на БНР. Ще прозвучи знаковата камерна композиция Втори струнен квартет на Николов, както и произведения..

публикувано на 31.03.22 в 11:39
Биг бенд и Смесен хор на БНР, диригент Любомир Денев - син

Концертът „Заедно за Украйна“ обедини слушатели и зрители в подкрепа на благородната кауза

Благотворителният концерт „Заедно за Украйна“, организиран от Българското национално радио , Българската национална телевизия и Народния театър „Иван Вазов“ , обедини на 28 март усилията на зрители и слушатели в подкрепа на пострадалите от войната...

публикувано на 29.03.22 в 13:37

„Заедно за Украйна“ – благотворителен концерт на БНР, БНТ и НТ "Иван Вазов"

Българското национално радио , Българската национална телевизия и НТ "Иван Вазов" обединяват усилия в подкрепа на пострадалите от войната в Украйна. На 28 март от 19:00 часа  двете обществени медии, с домакинството на Народния театър, организират..

обновено на 23.03.22 в 10:45
Стефан Драгостинов

БНР отправя музикално послание със „Симфония за мира“ от Стефан Драгостинов

Българското национално радио отправя музикално послание за мир  с кантатно-ораториалната творба "Симфония за мира" от българския композитор Стефан Драгостинов. Произведението е предложено за свободно излъчване от радиостанциите от Европейския съюз за..

публикувано на 21.03.22 в 11:46

"Понеделник вечер", новото предаване на Иван Русланов по програма "Хоризонт", стартира на 21 март в 20.00 ч.

Носителят на "Пулицър" и автор на световните бестселъри "Светлината, която не виждаме" и "Облакът Кукуландия" Антъни Доер е звездният гост в първото издание на "Понеделник вечер". Новото предаване на програма "Хоризонт"  по БНР стартира от 21 март...

обновено на 21.03.22 в 11:00
Детски хор на БНР

Пролетният концерт на Детския хор на БНР – песенен празник и триумфално завръщане в зала „България“

Детският хор на БНР се завърна триумфално на сцената в зала „България“. След двегодишната пандемична пауза Пролетният концерт на Детският радиохор се превърна в празник на песента и тържество на таланта.  Нови пиеси и солисти, обичани и очаквани от..

публикувано на 19.03.22 в 14:33

Детският хор на БНР с Пролетен концерт на 18 март

Ангелогласното  ято на талантливите певци от Детския хор на БНР кани почитателите си на своя традиционен  Пролетен концерт на 18 март в зала "България" от 19:30 часа. С него певците всяка година отбелязват рождения ден на хора си. На сцената в..

обновено на 17.03.22 в 12:08

БНР и ORF заедно „За по-добро бъдеще“

Българското национално радио се включва в инициативата "За по-добро бъдеще" (" Fixing the Future ”) на Австрийския обществен оператор ORF. По време на събирането на международни проекти, което ще започне на 21 март, БНР ще излъчва информация за..

публикувано на 16.03.22 в 11:35

Програма „Христо Ботев“ на БНР ще излъчи пряко от Русе три концерта от фестивала „Мартенски музикални дни“

Три концерта от програмата на Международния фестивал "Мартенски музикални дни" ще излъчи пряко програма "Христо Ботев" на БНР. Слушателите от цялата страна и чужбина ще могат да чуят най-доброто от една от най-реномираните фестивални сцени в Европа...

публикувано на 10.03.22 в 14:30
Give Peace a Chance

БНР и европейски радиостанции излъчиха едновременно песента „Give Peace a Chance” в знак на солидарност с Украйна

Българското национално радио се включи в европейска инициатива за солидарност и единна позиция срещу войната в Украйна. Песента "Give Peace a Chance"  ("Дайте шанс на мира") на Джон Ленън прозвуча в ефира на националните и регионални програми на..

обновено на 04.03.22 в 10:57