Теми от деня


Какво пише на таблото на стадион „Христо Ботев“?

Любовта на феновете към ОФК „Пирин“ в Благоевград, понякога граничи както казват тук с религия. Доказателство за това е една постъпка на 12 д клас от Езикова гимназия "Акад. Людмил Стоянов" – Благоевград, които поканиха своя класен ръководител Илиан..

публикувано на 21.02.24 в 12:32

В Национален парк „Рила“ се намират най-редките и ценни за България видове

Голям е интересът към дните на Национален парк „Рила“ в Благоевград. Над 250 деца от различни класове и училища са се записали за участие в беседи, еколектории, презентации.  По този начин дирекцията отбелязва 32 години от обявяването на парка за..

публикувано на 20.02.24 в 15:19

Работа за нашите родители

Хората на  50+ се сблъскват много често със стереотипи и предизвикателства при търсенето на работа. По закон е забранено да се публикуват обяви с ограничение или предпочитание към възраст, пол, етнос, но реално неписаните такива водят до практическо..

публикувано на 20.02.24 в 11:09

Димитър Урдев: Пореден общински бюджет със свръхочаквания за приходната част

В края на миналата седмица, по време на извънредно заседание на ОбС - Благоевград бе гласуван и одобрен бюджета на Благоевград за 2024г.  36 местни парламентаристи подкрепиха финансовата рамка, против бяха двама. Нямаше въздържали се.  Общинският..

публикувано на 19.02.24 в 10:46

На фокус в Благоевград - разделното събиране на биоотпадъци

Около 25% от боклука, генериран в община Благоевград, е биологичен . Най-спешната и неотложна задача е осигуряване на достатъчно количество разделно събрани органични отпадъци, за да бъде захранвана предстоящатата за въвеждане в експлоатация..

публикувано на 19.02.24 в 09:33

Мими Иванова за албума „Ние и песента“ и концерта в Австралия

„Ние и песента“ – така е озаглавен новият албум на обичаните от поколения български творци Мими Иванова и Развигор Попов. Дискът излезе в края на миналата година и съдържа общо 22 песни – и стари, и нови. „Всъщност „Ние и песента“ изразява,..

обновено на 18.02.24 в 15:02

Акушерката Десислава Христова за бебетата в България и тези в Англия

Среща с Десислава Христова от Благоевград, която повече от  23 години успешно се реализира като акушерка в Кралската болница „Сейнт Марис Хоспитал” в Лондон.  Преди десетина година екипът ,с който работи в тази болница получи „Оскар” за акушерство...

обновено на 18.02.24 в 15:00

Възроденото читалище в село Бобораци

Читалище "Самообразование - 1925" в радомирското село Бобораци е на близо 100 години, но в последните 30 години бе затворено. В резултат на усилията на жители на селото и на фондация „Арт Инициативи“, читалището бе съживено, дейността му –..

публикувано на 18.02.24 в 09:30

Радетел за изучаване на народното творчество в училищата

Хореографът Христо Станков, директор и създател на Български арт и фолклорен център „Нестия”, вярва, че именно чрез родното изкуство и фолклор може да се запази българския дух и да се изгради привлекателен и атрактивен образ на България пред света..

публикувано на 16.02.24 в 13:57

Акция в подкрепа на Младежки музикален фестивал

С продажба на мартеници започна благотворителната инициатива на Сдружение „Близо до теб“ за провеждане на Младежки музикален фестивал в Дупница. След проведено проучване сред младтие жители на общината, екипът на сдружението прегръща идеята за..

публикувано на 16.02.24 в 10:48