Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шаул Камиса Раз: Срещу "Ислямска държава" трябва да се действа и по суша

Снимка: БГНЕС

Срещу "Ислямска държава" трябва да се действа не само по въздуха, но и по суша възможно най-бързо. Това каза на среща в Областната управа на Бургас посланикът на Израел Негово превъзходителство Шаул Камиса Раз. По думите му само съвместни действия от страна на всички държави биха дали резултат в противопоставянето на терористичната организация. 

Израелският дипломат беше категоричен, че "Ислямска държава" трябва да се бойкотира икономически и да не се купува петрол от нея въпреки ниските цени.

И само с едно съдействие между абсолютно всички държави, всички правителства и така нататък - заедно могат да действат срещу това чудо, подчерта израелският посланик.

Шаул Камиса Раз разкритикува решението на втория най-висш съд на ЕС да извади групировката "Хамас" от списъка на терористичните организации, защото, според него, тя с нищо не се е променила и все още е заплаха за мира между Израел и Палестина.

Разпространената в последните дни версия, че внедрен агент на "Мосад" в "Хизбула" е организирал атентата на летище Бургас от 18 юли 2012 г., посланикът нарече манипулация, която не почива на реални факти.

В Бургас израелският дипломат се срещна с областния управител и кмета на града и обяви, че за първа година три самолета израелски туристи ще пристигнат за зимна ваканция в България.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Кюрдската пешмерга е изтласкала "Ислямска държава" от 100 кв. км територия

Кюрдските сили, които се сражават срещу "Ислямска държава" в Северен Ирак, са пробили обсадата на джихадистите на планината Синджар, където бяха блокирани хиляди представители на язидската етническа общност, съобщи Би Би Си. "Ислямска държава" превзе град..

публикувано на 19.12.14 в 11:05

Проф. Д. Йончев: Българските управници не трябва да се вживяват прекалено като борци срещу „Ислямска държава“

Все още сме в периферията на мюсюлманския свят на „Ислямска държава“ , каза специалистът по национална сигурност проф. Димитър Йончев в интервю за предаването „12+3“. Представете си, че Господ беше направил презентация пред..

публикувано на 17.12.14 в 13:58

Реда Зеям, отговарящ за образованието в "Ислямска държава", е убит в бомбардировка

Човекът, който е отговарял за образованието в групировката "Ислямска държава", е убит при бомбардировки срещу позиции на ислямистите в Ирак. Това стана известно след специално разследване на германски медии. Германският гражданин от египетски произход Реда..

публикувано на 17.12.14 в 11:20

"Ислямска държава" е убила 150 жени в Ирак

Екстремисти от "Ислямска държава" са убили 150 жени в Ирак, съобщи иракското министерство за правата на човека, цитирано от ТАСС. Трагедията се разиграла в град Фалуджа, на около 60 километра западно от Багдад. Един от лидерите на групировката наредил..

публикувано на 16.12.14 в 21:10