Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството одобри позицията на България за извънредното заседание на ЕС относно бежанската криза

Снимка: БГНЕС

Приемането на механизъм за релокацията на 120 хиляди бежанци, като отговор на кризата в момента, е временно решение. Това е част от одобрената от правителството позиция на България за извънредното заседание на Европейския съвет заради кризата с бежанците. Необходимо е трайно решение, с което да се ограничи натискът по външните граници и произтичащата от това вторична миграция. Брюксел следва да обмисли и спешни мерки, за да подпомогне Турция да приема бежанци.

Заседанието в Брюксел се свиква днес следобед по настояване на Австрия и Германия и на него ще бъдат обсъждани единствено въпроси, свързани с миграцията. В срещата ще участва и премиерът Бойко Борисов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Бойко Борисов: И днес ЕС няма да намери решение на мигрантската криза

Днешната среща на държавните лидери на Европейския съюз няма да доведе до решение на мигрантската криза, заяви премиерът Бойко Борисов : Заминавам с неудоволствие. Вътрешните министри не се разбраха, ще се похарчат отново много пари за този извънреден..

публикувано на 23.09.15 в 11:02

ЕС трябва да увеличи помощта за бежанците в съседни на Сирия държави

Днешният Европейски съвет трябва да се съсредоточи върху увеличаването на помощта за бежанците, които пребивават в съседните на Сирия държави. Около това мнение се обединиха британският премиер Дейвид Камерън и френският президент Франсоа Оланд ...

обновено на 23.09.15 в 09:00