Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Асеновград призова съгражданите си да не допускат провокации по време на протеста тази вечер

Днес се провежда петият пореден протест в Асеновград - участниците се събират пред паметника на Цар Иван Асен Втори в градската градина.
Снимка: БГНЕС

Кметът на Асеновград Емил Караиванов призова съгражданите си да не допускат провокации по време на поредния граждански протест, който ще се проведе тази вечер.

В изявление във Фейсбук Караиванов не изключва: "...да има и сили, които умишлено се готвят за създаване на безредици." Кметът призова правото на гражданите да реагират и да имат претенции за това как по-добре да живеят и срещу какво да недоволстват "да не става повод за ненужно напрежение, привнесено или умишлено провокирано отвън".

Граждански протести се провеждат в Асеновград всяка вечер от сряда след побоя в началото на седмицата, който група роми нанесоха на млади спортисти от местния клуб по кану-каяк. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Представители на ГЕРБ, БСП и "Воля" по казуса "Асеновград"

В Асеновград са съсредоточени полицейски части и жандармерия преди планирания за тази вечер голям протест в срещу ромската агресия . Това ще бъде петата демонстрация, след като в понеделник  група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в..

публикувано на 02.07.17 в 15:26

Протест срещу ромската агресия ще има и тази вечер в Асеновград

Протест под мотото „ Заедно за Асеновград“ ще се проведе  тази вечер. Това е 5-тият пореден ден, в който асеновградчани ще изразят недоволството си от ромската агресия. Поводът е инцидента от началото на седмицата, когато младежи от местния клуб по гребане..

публикувано на 02.07.17 в 08:09

Асеновград на протест и тази вечер

И тази вечер в Асеновград се организира протест срещу ромската агресия. Повод стана побоят в началото на седмицата над   младежи, трениращи в местния клуб по гребане. Вчера Районният съд остави в ареста деветимата жители на ромския..

публикувано на 01.07.17 в 09:09

Асеновградчани отново демонстрират с искания за сигурност и ред

Околоэ петстотин жители на Асеновград се събраха на нов протест срещу проявите на насилие от страна на роми в града. По-рано днес съдът остави в ареста деветимата роми, обвинени за хулиганство и нанасяне на средна телесна повреда на младежи от..

обновено на 30.06.17 в 22:00

Съдът в Асеновград остави в ареста деветимата обвиняеми за побоя на спортисти от местен клуб

Районният съд в Асеновград остави в ареста деветимата мъже от ромската махала на Асеновград, които са обвинени в хулиганство, заради нападението на младежите от местния клуб по кану- каяк. Инцидентът  стана в началото на седмицата и след него последваха..

публикувано на 30.06.17 в 17:25