Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на ГЕРБ, БСП и "Воля" по казуса "Асеновград"

Снимка: БГНЕС

В Асеновград са съсредоточени полицейски части и жандармерия преди планирания за тази вечер голям протест в срещу ромската агресия . Това ще бъде петата демонстрация, след като в понеделник  група роми нападнаха деца и треньори от отбора по кану-каяк в града.

Обвинения за напрежението в Асеновград размениха в ефира на "Хоризонт" представители на управляващи и опозиция, които участваха в предаването "Неделя 150".

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че за решаването на проблема отношение имат всички български институции:

Изпълнителна, местна, законодателна, дори тук мога да кажа, че силна роля играе и неправителственият сектор и в не малко от случаите съм участвал в подобни инициативи, когато неправителственият сектор участва активно за интегрирането и даването възможност на тези малцинства да получат своята удовлетвореност както в професионален, така и в личен план.

Според депутата от БСП Валери Жаблянов обаче, правителството не може да реши проблема:

Чисто социален е въпросът - млади, безработни хора, без доходи, често пъти без образование - какво може да се очаква. Трябва да се смени политиката в България по отношение и на малцинството - ромското, включително и отношението на самите средства за информация или медиите.

Темата коментира и лидерът на "Воля" Веселин Марешки:

Правителството си има програма и тя си е една и съща от едно време - зачитане интересите на картелите и монополите и е работа в ущърб на всички видове етноси и професионални съсловия. Ние пък, които не сме съгласни с всичко това, трябва да се обединим и да работим за нашата програма за интересите на българския народ.

Още за участието на представителите на ГЕРБ, БСП и "Воля" в днешното издание на "Неделя 160" - в свързаните публикации, където можете да чуете и звуковите файлове с пълните записи на интервютата. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Цветанов: Комисията за изтребителите няма нищо общо с атака срещу президента

Създаването на комисията за изтребителите няма нищо общо с атака срещу президента. Това обяви в предаването "Неделя 150" председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов : Защото страната ни ще трябва да изхарчи около милиард и..

публикувано на 02.07.17 в 14:17

Марешки: Правителството има програма - да подкрепя картелите

Правителството имa програма и тя е да защитава картелите. Това заяви в предаването "Неделя 150" лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки : Според нас правителството си има програма и тя си е от едно време една и съща – защита на картелите и..

публикувано на 02.07.17 в 12:49

Жаблянов: Правителството няма програма за нищо и не може да реши проблема в Асеновград

Правителството не може да реши проблема в Асеновград, защото става дума за социално разделение, заяви в предаването "Неделя 150" Валери Жаблянов от БСП: Въпросът е чисто социален. Млади, безработни хора, без доходи, често без образование, какво..

публикувано на 02.07.17 в 11:50