Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17.02.2019г., 10.00-12.00ч., "Изгрей зора" с Кирил Алексиев

Подписването на Санстефанския мирен договор, 3 март (19 февруари ст. ст.) 1878 г. гравюра
Снимка: архив

10.00 - 12.00 часа

Водещ: Кирил Алексиев


Проф. Борис Колев - За юридическата страна на Санстефанския мирен договор. Любопитна подробност при съставянето на Берлинския договор или един от редките случаи,когато  науката е помогнала на политиката ни.

Д-р Костадин Костадинов - рубрика "България извън границите" - Исторически забележителности в Северна Добруджа и Румъния .

Проф. Лизбет Любенова - Св. Иван Рилски и неговата следа в средновековен Средец .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Пресконференция на тема „Роля и социално – икономически принос на модерната търговия в България с акцент Югозападен регион“ на Института за пазарна икономика, по инициатива на Сдружението за модерна търговия. Актуални теми и дневен ред на предстоящата сесия на Общинския съвет в Благоевград. Репортаж. Споделен  празник на семействата..

публикувано на 25.04.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

За поредна година Благоевград събира на едно място съмишленици, готови да помагат на хора в неравностойно положение. Една от кампаниите е под мото "Приятели, наши връстници гладуват. Да спрем това". Организатори са Православният информационен център в Благоевград и Общинският съвет по наркотични вещества. Магделена Рахова – председател на..

публикувано на 25.04.24 в 08:15
Иван Стоянов

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Служители на ЮЗДП и Община Якоруда изградиха панорамен мост до една от туристическите пътеки в района. За инициативата разказва Янко Илчев, директор на ДГС-Якоруда. След първия тур на президентските избори в Северна Македония: Генерална репетиция за балотажа и парламентарния вот в страната на 8 май. Коментар на Иван Стоянов, историк...

публикувано на 25.04.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Колко ще ни струва великденската трапеза тази година? За цените на храните в навечерието на празника ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. Има ли налични в Благоевград тестове за коклюш? Репортерска проверка. „Земеделска рубрика“..

публикувано на 24.04.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Над 130 учебно-тренировъчни фирми ще се състезават в XXVII панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ в Пловдив. Област Благоевград е представена от седем УТФ,  шест от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и една от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Крупник, общ. Симитли. Ще представим учебно- тренировъчното предприятие за производство на хляб и..

публикувано на 24.04.24 в 08:10

"Събуди деня" с Давид Калпачки

По съвместимост: Служебният премиер пое поста и на министър на външните работи - коментар по темата на дипломата и бивш зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев. Според цифрите на НСИ за първото тримесечие: българите стават по-богати. Общото усещане обаче е, че живота става по-скъп и обедняваме?  Темата за доходите,..

публикувано на 24.04.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Политически схватки преди началото на предизборната кампания – коментар на политолога Борислав Ангелов. За военните действия недалеч от границите на България и сигурността на страната ни – капитан първи ранг Васил Данов, член на Атлантическия съвет в България. Как социологическите изследвания могат да повлияят върху отношенията..

публикувано на 23.04.24 в 08:30