Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Какво можете да чуете в предаването "По първи петли" на 9 юли?

Снимка: БГНЕС

За Екозоната „Белите скали“, разположена в резервата „Славянка“, част от защитените територии по „Натура 2000“ - близо до село Гайтаниново, община Хаджидимово - разказва Ваня Кацилова, собственик на къща за гости.

„Родопската приказка Лещен от векове пази българският дух“ -  репортаж.

Стотици туристи посещават Стобските пирамиди. С какво привлича уникалният природен феномен? - разказ на Бояна Сотирова от Информационен център „Стобски пирамиди“.

Какво трябва да знаем в случай, че решим да пътуваме към Гърция?- Здравка Чимева, туроператор. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор с комисар Валентин Василев. За пожара в планината Славянка – Стоян Съботанов, кметски наместник на село Голешево. Пожарът в община Струмяни – Емил Илиев, кмет на общината...

публикувано на 02.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ще събудим деня на 2-ри август с изтъкнатата народна певица Димана Боянова. Тя ще ни разкаже за подготовката на новия си албум и за работата си с талантите от ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРД в Благоевград. Настоящата социална обстановка през погледа на творците – ще включим поетесата Катя Кирянова. Темата ще продължим и с актуалния..

публикувано на 02.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Безводие в радомирските села – аварии заради остаряла ВиК мрежа. Работим по сигнал на слушател в село Негованци. За търсените решения говори кметът на общината Кирил Стоев. Наш екип следи ситуацията с пожара в планина Малешевска. Клетва на новоназначени военнослужещи в Трето бригадно командване  в Благоевград. Активно тече..

публикувано на 01.08.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Елизабет Александрова

В първия августовски ден продължаваме да следим пожарите в Малешевската планина и в планината Славянка. Пряко включване на Петрана Кимчева. „Училища зад граница“. Представяме Българското неделно училище „Найден Геров“ в графство Есекс, Великобритания. Разговор с Илиана Бояджиева Смит, директор на БНУ. „Европейски гид“...

публикувано на 01.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

За проблемите на местните общности ще разговаряме с омбудсмана на Община Благоевград Злата Ризова. И за първите три месеца от нейното встъпване в длъжност. Застрашени ли са демократичните процеси, къде се губи лидерството и до какво води несигурността в обществените нагласи – това ще попитаме проф. Ана Лулева от Института по етнология и..

публикувано на 31.07.24 в 08:00

"Събуди деня" с Биляна Славчева

При пътуване в чужбина е добре да се ваксинираме. Кои са препоръчителните ваксини? Д -р Кремена Пармакова, началник на отдел "Надзор на заразните болести" в здравното министерство. Планина Беласица и подгорските села са най-новата туристическа дестинация на Югозападна България. Как може да се развива качествен и модерен туризъм? Ще чуем..

публикувано на 31.07.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Президентът Румен Радев връчи третия мандат. Има ли надежда за съставянето на правителство? – политологът Борислав Ангелов. Представителите на Европейския съюз непрекъснато настояват за промяна на позицията на Северна Македония по отношение на преговорите за членство в съюза – доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и..

публикувано на 30.07.24 в 08:00