Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В община Благоевград третират тревните площи срещу влечуги

Община Благоевград започва третиране на зелените площи срещу влечуги, както в централна градска част, така и по кварталите в града. Обезпаразитяването се извършва ежегодно по предварително изготвен график. Третирането ще се прави в социални домове, детски заведения и най-посещаваните тревни площи в града. Пръскането срещу влечуги ще се извършва от 13 до 15 август, по график. 

Третирането ще се извършва след 23:00 часа с репеленти, отблъскващи влечугите и безопасни за хората, и обхваща над 400 декара тревни площи. 

Сред обектите, които ще бъдат обработени през периода 13 – 15 август са: парк „Бачиново”, детските площадки, алеите към парковете „Ловен дом” и Централна градска градина, тревните площи в кварталите, в района на площад „Георги Измирлиев”, квартал „Вароша”, Общински младежки дом, детски и социални заведения.


Вижте още

Над 15 са задържаните при СПО в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов са на посещение в Благоевград във връзка със провежданата в града СПО за противодействие на битовата престъпност. Иван Гешев и Ивайло Иванов се срещнаха със зам.-кмета по строителните дейности на Община Благоевград Евгени Терзиев, който ги посрещна при посещението им в..

публикувано на 20.02.20 в 12:17

Изънредно заседание на Общинския съвет в Банско

Днес в 17:00 ч. в Банско ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.  В дневния ред е включена само една точка: Разглеждане на докладна записка с вх. №ОС-01-487/14.02.2020 г. от Иван Кадев – кмет на Община Банско, относно включване на допълнителна точка в дневния ред на Общото събрание на Асоциация по ВиК на обособената територия, обслужвана..

публикувано на 20.02.20 в 11:41
Иван Гешев

Главният прокурор и главният секретар на МВР са в Благоевград

Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов пристигнаха в Благоевград. Преди минути двамата влязоха в сградата на Община Благоевград, където най-вероятно ще посетят и разгледат залата за видеонаблюдение. След това те ще направят и изявление пред журналистите.  Посещението на главния прокурор и на главния секретар на МВР е във..

обновено на 20.02.20 в 11:24

Англичани се снимаха под Еверест с фланелки на ФК "Миньор"

Англичани се снимаха с фланелка на пернишкия футболен клуб „Миньор” на базовия лагер под Еверест Жълто-черната тенсиска им била подарена от зам.-кмета на Перник Стефан Кръстев.  Дейвид Ричардсон и Мат Гослин са приятели със зам.-кмета, гостували са в Перник, били са на мач и на „Миньор”.  Снимката им под върха е качена в личния профил на Стефан..

публикувано на 20.02.20 в 10:46
Язовир

Притокът в язовир „Студена" надхвърли 1000 л/сек

Притокът в пернишкия язовир „Студена” за първи път от началото на водната криза надхвърли 1000 л/сек.  Към днешната дата във водоема се вливат 1035 л/сек при разход 223 литра, съобщават от местното ВиК.  Макар и бавно язовирът се пълни. Положителната тенденция е от началото на февруари.  В момента в язовира има 3 860 млн. куб. м. вода при максимален..

публикувано на 20.02.20 в 10:31

Банско с отлично представяне на Световния шампионат по биатлон

Италианският зимен център Антхолц – Антерселва беше домакин на Световния шампионат по биатлон. Състезателите в този комплексен спорт определят мястото като изключително, но и като голямо предизвикателство, заради голямата надморска височина и условията за стрелба. В надпреварата участват и две момичета от Банско – Даниела Кадева и Дафинка..

публикувано на 20.02.20 в 09:22

Акция на жандармерията в Благоевград

В Благоевград се провежда специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност. Тя е започнала рано тази сутрин. Това каза за Радио Благоевград говорителят на благоевградската полиция Йорданка Шаркова. В нея участват и служители от новото звено „Жандармерия“. Засилено полицейско присъствие има в ромската махала, по..

публикувано на 20.02.20 в 09:02