Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

22.09.2019 г., 12:00 – 15:00 ч., "Неделя у дома" със Зоя Караджова

Ритуал по полагане на венци и цветя в знак на признателност по повод 111 години от обявяване на Независимостта на България. Репортаж от Благоевград.

Перник отбелязва тържествено 22 септември! Кореспонденция на Елена Тамакярска.

В кюстендилското село Шишковци започна Международният фестивал "Балканска черга 2019. Ваня Петрова-Ризова – секретар на читалището в селото.

Интернет платформа помага на българчетата в чужбина да учат родния език. Интервю на Агнес Манова с Георги Маринов – създател на онлайн платформата. (чуйте звуковия файл)

Снимка

Европейската нощ на учените - събитие, което се провежда в цяла Европа и по света - Стамен Кънев за българското участие. (чуйте звуковия файл)

Магдалена Александрова - студентка по туризъм разказва за живота в Еквадор и приключенията си в Амазонската джунгла. Интервю на Юлия Караджова. (чуйте звуковия файл)

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви представим част от участниците в концерта на ТВ „ Родина“ и Радио Благоевград под надслов „Споделено с приятели“. Очаквайте разговор с Петрана Недкова, една от основателките на клуб „По първи петли“. Ще ви срещнем със секретаря на НЧ “Братя Миладинови“ в град Петрич, Вангелия Тренева...

публикувано на 23.04.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

„Великден във всеки дом” е новата кампания на сдружение  „Близо до теб“ за даряване на пакетирани козунаци на самотно живеещи пенсионери в селата от община Дупница. За благотворителната инициативиа е разговорът с Асен Кирилов. Агресията в училище и насилието сред децата – търсене на решения. По темата ще чуем Яна Алексиева, изпълнителен..

публикувано на 22.04.24 в 10:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Благоевград бе домакин на второто издание на форума за бизнес иновации Digital 4. Ще разберем какви перспективи се очертават пред представителите на отделни стопански сектори в региона. Пет мащабни проекта от Благоевградска област ще се борят за финансиране чрез новия подход „Интегрирани териториални инвестиции“/ИТИ/, към Програмата „Развитие..

публикувано на 22.04.24 в 07:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Нощно четене организират младите червенокръстци от Благоевград в навечерието на Световния ден на книгата и авторското право. Гост в студиото ще бъде Ния Гогушева, областен координатор на БМЧК – Благоевград, която ще анонсира и великденските инициативи. „Живей на чисто“ В Световния ден на Земята  - младежи от цялата..

публикувано на 22.04.24 в 05:00
Милена Статева

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Петата неделя на Великия пост: Преподобна  Мария Египетска – отец Светослав Кючуков Минути за децата: приказката  „Пумпалът и топката“ ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Ролята на киното в осъзнаване значимостта на промените в климата - Милена Статева, социален психолог..

публикувано на 21.04.24 в 04:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Райка Иванова – главен уредник в Регионалния исторически музей в Благоевград  разказва за  пътуващата изложба  „Царски венец”, посветена на последния руски император Николай Втори, подготвена от творчески колектив „Утринна цвезда” в Бургас. Елена Тамакярска - за 18-тия международен конкурс за изпълнители на класически музикални..

публикувано на 20.04.24 в 11:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубрика „Време за шампиони“: Сандански посреща държавния личен - отборен шампионат за момчета в класическата и свободна борба. Разговор с Кирил Ханджийски от клуб  „Би Реал“ – домакин и организатор на събитието. Екстремни спортове:  Европейска и Балканска купа по рафтинг и каяк в бързи води се провежда по река Струма – Емилия Бегунова  от..

публикувано на 20.04.24 в 10:00