Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Повторните тестове на седемте благоевградски общински служители с Covid-19 с отрицателни резултати

Румен Томов
Снимка: БГНЕС

Община Благоевград сезира Районната прокуратура. Това заяви на пресконференция кметът инж. Румен Томов. Общината е предприела успоредно изследване на всички служители, включително и на седемте души, които са дали на първите тестове положителни резултати.

На първите двама резултатът излиза на 18 юни, а на другите петима служители от администрацията на 20 юни. На всичките седем служители повторното изследване показва отрицателен резултат“, обясни кметът Томов.

От РЗИ са изследвани и семействата на служителите, които са показали при първите тестове положителен резултат за Covid-19. Техните семейства и близки са с отрицателни резултати.

Това ме навежда на мисълта, че определени хора, водейки се от личните си интереси, подложиха стотици хора на изпитание. Бих желал да ви кажа, че резултатите на седемте служители на Община Благоевград от тази лаборатория са отрицателни“ , коментира ситуацията градоначалникът Румен Томов.

Днес са изследвани още 110 служители на общинската администрация. С тях тестваните стават приблизително 250 души, които се помещават в Общината, включително и хора, които не са от администрацията, но са в сградата. Това съобщи още кметът Томов и уточни, че последните 100 души дори нямат контакт нито с главния арх. Васил Тинчев, нито с другите петима, с положителен резултат от първите тестове.

Общинското ръководството е предприело цялостно тестване за коронавирус, за да могат служителите да бъдат сигурни и спокойни, тъй като при първите проби много хора са изпаднали в паника.

Изключително силно притеснение, изключително силно притеснение за самите тях, за техните семейства и за всички близки около тях. Де факто от тази цялата история стотици хора бяха притеснени, стотици хора не можеха да живеят нормално, стотици хора изпаднаха почти пред нервна криза, във връзка с тази пандемия“, заяви кметът Томов.

След успоредното изследване на всички служители, включително и тези с положителни резултати, на които повторният  PSR тест от друга лаборатория показва отрицателен резултат за Covid-19, ръководството на Общината сезира Районната прокуратура.

Румен Томов можете да чуете в звуковия файл – > 


Вижте още

Започна националната скринингова кампания „Зрението е всичко! Прегледай се!"

Своеобразен старт на капанията бе даден в11 ч. пред сградата на община Самоков от представители на организаторите – Български лекарски съюз, българското дружество по офталмология и Байер България. В рамките на инициативата мобилен очен кабинет ще посети общо 42 населени места в страната, в периода между 10 май – 16 юли 2021 г. „Тази..

публикувано на 11.05.21 в 15:26

Болните с COVID-19 в Пиринско намаляват, отделенията се връщат към нормалната си дейност

„Продължава тенденцията за намаляване на случаите с COVID-19 в Благоевградска област. През изтеклата седмица са регистрираните случаи са 200.  Сравнени с данните отпреди 2 седмици – инфектираните са със 107 по-малко. От тези 200 случая, 144 са на домашно лечение и наблюдение, 56 са хоспитализирани в болница. В интензивните отделения в момента се..

публикувано на 11.05.21 в 14:38

Рестартирай Европа: Стартира първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици

Младият предприемач Крис Младенов основава първата за европейския пазар дигитална платформа за обучение на механици, която се превръща в първия индивидуален български проект, в който са инвестирани милиони. През последната година сме подложени на огромни промени, които събуждат нуждата да придобиваме нови знания, които да превърнем в..

публикувано на 10.05.21 в 10:29

Проф. д-р Иванка Станкова: „Химията е магия, тя е предизвикателство“

Днес българските химици честват своя професионален празник. По този повод ви срещаме с проф. д-р Иванка Станкова, заместник- ректор по научно-изследователската дейност и докторантското развитие в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград, ръководител на Катедра „Химия“ във висшето училище. Водещ: Проф. Станкова, първо да ви честитя празника, да..

публикувано на 10.05.21 в 10:17

Екзотичната цигуларка Tanya Strings събра преживяванията си по света в “Always with me”

Вдъхновена от колорита на своите пътешествия около света, една от най-обичаните ни цигулaрки създаде своята първa авторска песен в звездна колаборация с трикратната носителка на награди „Грами“ Тифани Ред. След 17 години международни успехи, Таня Стрингс  се завръща на българската сцена, за да се превъплъти в артиста, който винаги е мечтала да..

обновено на 09.05.21 в 14:51
Кирил Алексиев и Чавдар Ангелов

Д-р Чавдар Ангелов: Голямото послание на тази изложба е, че българската армия е една от институциите, на които се крепи и се дължи независимостта и суверенитета на българската държава

  В навечерието на 6 май в зала „Временни изложби” на Регионалния исторически музей в Благоевград беше открита гостуваща фотодокументална изложба „Ний летиме от Балкана мощни Шипченски орли...”. Създадена е за 143 години от Освобождението на България и е в чест на българските опълченци, които взимат участие в Руско-турската освободителна война, а..

публикувано на 09.05.21 в 12:21

Ангел Бондов: „Избери водата“, включи се в почистването около водоемите в цялата страна!

„Водата е един от най-ценните ресурси, който има на тази планета. Всички трябва да бъдем загрижени за нея, тъй като тя е свързана с нашето здраве и живот“, подчерта в интервю за Радио Благоевград Ангел Бондов от „Грийнпийс“- България . Екологичната организация е инициатор на национална кампания за почистване около водоемите в цялата страна. 37 са..

публикувано на 09.05.21 в 10:45