Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„По първи петли“, 17.08.2021г., 04.00-06.00, с Агнес Манова

| обновено на 16.08.21 в 11:03
Снимка: www.tourism-kn.net / Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Ако напът за Гърция се отбиете в граничното село Садово, ще се запознаете със семейство Крачолови, родственици на поета Яворов.

 За любовта към танца разказва хореографът Тони Кенов.

 Сред най-желаните специалности в Югозападния университет и тази година са професиите на медицинска сестра и акушерка. Среща с Гергана Иванова – бъдеща медицинска сестра, която завършва тази година, но вече има нелекия опит в COVID-отделение.

„Този добър луд свят“ е заглавието на новата книга на Тодор Попов, който вече 29 години списва и редактира най-популярния самоковски вестник.

 Историческа възстановка на един ден от живота на античния човек, организират в Кюстендил на крепостта „Хисарлъка“: разговор с Красимир Маринов, сдружение „Дукс Антика“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Храмов празник и традиционен събор в благоевградското село Бело поле. Репортаж. В деня на църковния празник Успение на Света Богородица Невестино отбелязва Празника на общината.  Инвестират ли българските курорти и градове в спортния туризъм, с който целогодишно да привличат гости? Коментира Константин Занков, главен експерт към..

публикувано на 15.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Бойка Браткова

В ранните часове на празничния 15-ти август ще отидем до скулптурата „Параклисът“ в местността Рупите. Художникът от Кюстендил, Емил Попов, ще ни разкаже за нейното сътворение. След това ще посетим няколко малки населени места от Югозападна България. За делниците и празниците ще разговаряме с нашите събеседници. За подготовката на..

публикувано на 15.08.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Община Благоевград разработва план-сметки за новия модел за изчисляване на такса смет. Ще проработи ли новата система за отпадъците? Коментар на кмета Методи Байкушев. Жители на община Гърмен искат с петиция разширяване на пътя Гоце Делчев-Доспат. Срещаме ви с Искра Стоилова – сарач и авантюрист, която превърна стара плевня в..

публикувано на 14.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Икономика под напрежение: Анализ на икономическото състояние на България в условия на политическа нестабилност - разговор с доц. Григор Сарийски, икономист. Горица Грънчарова – Кожарева продължава разговорите за служебно правителство. Актуалните политически теми ще коментираме с проф. Антоанета Христова, политически психолог ...

публикувано на 14.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За продължаващите военни конфликти в района и сигурността на страната ни – разговор с експерта по геополитика проф. Нина Дюлгерова. Сероизните демографски проблеми на България. Комисията по демографска политика, децата и семейството на Народното събрание проведе свое заседание в най- малката община на страната – Трекляно. Позицията на..

публикувано на 13.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Сдружение "BG Бъди активен" стартира кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. По темата Румяна Киризиева от сдружението. Среща със семейство пътешественици Нели и Колин, които разказват с документални филми за недостъпните и красиви места в нашата страна и света.  В рубриката „Старите нови..

публикувано на 13.08.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Припомняме разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Какво свърши 50-ото Народно събрание за краткия си политически живот? Гост в студиото Георги Георгиев, народен представител от ПП ГЕРБ. Готови ли са общините да въведат новия модел за определяне на такса..

публикувано на 12.08.24 в 08:30