Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„По първи петли“, 17.08.2021г., 04.00-06.00, с Агнес Манова

| обновено на 16.08.21 в 11:03
Снимка: www.tourism-kn.net / Снимка: ЕПА/БГНЕС

 Ако напът за Гърция се отбиете в граничното село Садово, ще се запознаете със семейство Крачолови, родственици на поета Яворов.

 За любовта към танца разказва хореографът Тони Кенов.

 Сред най-желаните специалности в Югозападния университет и тази година са професиите на медицинска сестра и акушерка. Среща с Гергана Иванова – бъдеща медицинска сестра, която завършва тази година, но вече има нелекия опит в COVID-отделение.

„Този добър луд свят“ е заглавието на новата книга на Тодор Попов, който вече 29 години списва и редактира най-популярния самоковски вестник.

 Историческа възстановка на един ден от живота на античния човек, организират в Кюстендил на крепостта „Хисарлъка“: разговор с Красимир Маринов, сдружение „Дукс Антика“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

9 юни - Международен ден на приятелството. “Хубаво е, когато започне едно приятелство, но още по-хубаво е, когато то няма край!” Анкета. „Благотворителен книжен базар с кауза" – ЧАСТ 2. За продължението на инициатива на БМЧК-Благоевград ще говорим с Ния Гогушева, областен координатор на младежката организация . Среща с авторката Яна..

публикувано на 09.06.24 в 10:00

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Шестата неделя след Пасха: неделята на Слепия – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: Каручката на джуджето.   „И на село искаме да живеем добре“ – Елена Стойчева, кмет на село Българчево, община Благоевград. „Гласувайте, изборите са най-доброто..

публикувано на 09.06.24 в 04:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Литературни срещи „Екатерина Йосифова” в Кюстендил. Разговор с Виолета Атанасова - председател на Читалище „Асклепион 1998”. 10-ти Международен детско-юношески театрален фестивал „Жреци на Арлекин” в Перник – кореспонденция.   Проф.Ангел Ангелов – преподавател по български език, социолингвистика и езикознание в Софийския..

публикувано на 08.06.24 в 08:15

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Спорт на село“: Как се организират спортни  мероприятия на село, коментира кметът на петричкото  село Самоулово Кирил Стоянов. Рубриката „Футбол от региона“: Футболният „Пирин“  Гоце Делчев зарадва феновете с влизането в  Югозападната трета лига – коментар на президента Андон  Смилянов. Клубът по билярд „Бо и бо“ от..

публикувано на 08.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Приключва предизборната кампания за евроизборите и за 50-тото Народно събрание. Какви изводи можем да направим за кампанията? – Цветелина Пенева – председател на Обществения съвет към ЦИК. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката. Разговор с доц.д-р Димитър..

публикувано на 07.06.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

„Гледни точки за регулация на лобизма в България“ – какво сочат данните от социологическо проучване на Българския институт за правни инициативи, по отношение на общественото мнение относно лобизма – Биляна Гяурова, председател на БИПИ.  ЕЦБ се очаква да намали лихвените проценти за първи път от 2019 година насам. В каква посока ще..

публикувано на 07.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Употребата на райски газ от подрастващите. Защо е опасен и как в комбинация с алкохол или дрога дишането на диазотен оксид може да увреди централната нервна система? По темата гост в студиото Милка Данчова, Регионална здравна инспекция в Благоевград. И още наркотичните вещества и тяхната употреба сред непълнолетните – коментираме в..

публикувано на 06.06.24 в 08:30