Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30.10.2021 г., 14:00 – 17:00 ч., "Арт сезони" с Любима Бучинска

Майя Праматарова Снимка: личен архив

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов с актуална информация от Кюстендил и Елена Тамакярска за удостояването на етнолога Цветана Манова, голям познавач на традиционните културни практики на територията на Средна Западна България, със званието почетен гражданин на Перник.

Изложба живопис на Огнян Механджиев, определян като метафорист на отечествените пейзажи, в галерия „Eme” в Благоевград – интервю с художника и със съпругата му Даниела Механджиева.

Майя Праматарова. София –  Ню Йорк – Москва – Благоевград... – среща в ефир с драматурга, театровед, преводач и режисьор Майя Праматарова, космополит в изкуството, която през последните 10 години живее в Ню Йорк, понастоящем в Москва, а от този семестър преподава История на световния театър във факултута по изкуствата в Югозападния университет „Неофит Рилски”. 

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Филмът „Моторът” на сценариста и режисьор Валентин Гошев ще бъде показан на 31 октомври от 21 часа по БНТ, канал 1 – за процеса на създаването му споделят свои мисли продуцентът и оператор Иван Тонев, и Руди Евтимов, който влиза в главната роля на Славчо.

Спомен за големия български артист и майстор на комедията Георги Парцалев, който си тръгна от живота преди 32 години – за него разказват актьорите Константин Коцев и Стоянка Мутафова (записът е от Златните ленти на БНР).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Новото служебно правителство полага клетва: съставът на кабинета “Главчев 2”, политическите реалности и изборните перспективи  - разговори с бившите депутати Ивайло Мирчев и Красимир Янков. Ще чуем и мнения на граждани, събрани в анкета. Икономическата ситуация и предстоящите избори: Какво означава политическата нестабилност за..

публикувано на 27.08.24 в 04:00
Дешка Кротева

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви срещнем с една от най-възрастните фризьорки в Благоевград, Николина Тогурска. Ще отидем на гости на известната кулинарка Дешка Кротева, за да ни разкаже за вкусната зимнина, която произвежда с отгледани от семейството й продукти. Заедно с кмета на благоевградското село Падеш, Александър Стаменов,  ще..

публикувано на 27.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Икономическата картина на българското национално стопанство на фона на политическата криза – ще очертае проф. Преслав Димитров от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Имотният пазар в страната и какво сочат последните статистически данни – ще чуем анализа на експерта Добромир Ганев. Обстановката на Балканите и защо в Северна Македония не бяха..

публикувано на 26.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Биляна Славчева

“Актуално” България е най-силно засегнатите от горски пожари страни-членки в Европейския съюз от началото на 2024 година. Какви са последствията за горите и как можем да се справим с тях? Костадин Вълчев- старши експерт програма "Гори" на WWF - България. Видео с известни български личности в подкрепа на Кампанията „Клетките са..

публикувано на 26.08.24 в 04:00

„На отворен прозорец“ с Ива Сеизова

Време за православие: Словото на отец Светослав Кючуков Синоптична прогноза Пътна обстановка Защо един благоевградчанин се премести да живее в Кочериново и се оказа начело на протест срещу безводието. Разговор с Кирил Кирилов. В рубриката „Премини на зелено“:   През огромни кратери до красива екопътека.  Сигнал от..

публикувано на 25.08.24 в 05:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Разговор с треньора Иван Велчев, чийто състезател  Мартин Стоилов от Семеен кодекс "Ипон" - Благоевград завоюва бронзов медал от Световното състезание по ММА за кадети до 16 години в Абу Даби, ОАЕ.   Рубриката „Футбол от региона“: Треньорът на ФК „Пирин“ коментира представянето на отбора до момента във Втора..

публикувано на 24.08.24 в 08:10

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – Пожарите в Благоевградска област през лятото – комирас Валентин Василев – директор на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Какви оправдания намират политиците за евентуалния си неуспех на предстоящите избори още сега? Разговор с политолога Даниел Стефанов. Изградено бе скоростно..

публикувано на 23.08.24 в 08:30