Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

28.12.2021 г., 04:00 – 06:00 ч., "По първи петли" с Биляна Славчева

Песента е част от нашата фамилия, а Неврокопският ансамбъл е част от моето семейство“ – категорична е народната певица Ирина Паскалева, един от дългогодишните членове на Ансамбъл „Гоце Делчев“, който тази година чества 75 години от основаването си. Интервю на сътрудника Александър Мандаджиев.  

 

Кукерският карнавал „Старчевата“ ще се проведе отново в Разлог  на 1 януари 2022г. Какво е празникът за Димитър Парапунов, който от 27 години изработва кукерски костюми и участва във фестивала? Интервю на стажант-репортера Мария Ботушанова.

 

Фотоконкурс „Вълшебни мигове от Брезнишко“ ще популяризира природните красоти, обичаите, храната и туристическата привлекателност на Брезник и околните села. Гергана Пожарска, секретар на читалището в Брезник, един от организаторите на инициативата.

 
2021 г. е най-успешната за Античния град „Хераклея Синтика“. Кои са най-ценните археологически находки, открити до момента и как ще се развива обектът като предпочитана туристическа дестинация?  Методи Бисерков, директор на Историческия музей в Петрич.


Слушателски форум.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

„Прибери се у дома след работа! Там някой те очаква“ -  национална кампания на Главната инспекция по труда и Министерството на труда и социалната политика за превенция на трудовия травматизъм.  Темата за безопасността при работа ще коментираме в студиото със Славянка Симитчийска, директор на Инспекцията по труда в Благоевград, със Силвия..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Великденски инициативи организират от сдружение „Заедно за успех“ в Кочериново. За новите акции и идеи, включващи младите хора, е разговорът с д-р Даниела Миланова и Василка Тасева. “Без расизъм в изборната кампанията за Европейски парламент” е проектът на Мулти култи колектив, който цели да повиши осведомеността и да посочи вредните..

публикувано на 18.04.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Предстои м одернизация на образователната среда в детска градина “Брезица” в град Брезник. Мария Добревска, заместник-кмет. С поредица от събития в Трън отбелязват 129-годишнината от рождението на народната певица Гюрга Пинджурова. Цветислава Цветкова, кмет на община Трън. Стартира дарителска кампания за..

публикувано на 18.04.24 в 06:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Преподавател в ЮЗУ с награда за бизнес и туризъм Bright Awards 2024 в категория „Право – млад адвокат“. Какви са предизвикателствата на професията днес? Гост в студиото Вероника Стоилова. 110 години Народно читалище „Братя Миладинови“ в Петрич. Разговор с Вангелия Тренева, секретар. Ще се стигне ли до ескалация на напрежението в..

публикувано на 17.04.24 в 09:00

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети живота си на тези деца и техните родители? Разговор с Емил Нешев, основател на училище за родители..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

105 години знание и успехи в Профилираната гимназия „Пейо Яворов“ в  гр. Петрич. Радио Благоевград гостува в училището с над един век история. В изнесеното студио ще разговаряме за миналото, настоящето и бъдещето на гимназията, за заслужените отличия, поводи за гордост и всичко за училищния живот в Профилираната гимназия...

публикувано на 17.04.24 в 07:00

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Световен ден за борба с хемофилията - проф. Тошко Лисичков, ръководител на Експертен център за вродени куаголопатии и редки анемии. Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво за мъже и жени от 50 до 74 г. – Елена Джамбазова от Фондация „Лъчезар Цоцорков“, организатор на кампанията.

публикувано на 16.04.24 в 11:08