Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

09.04.2022 г., 14:00 – 17:00 ч., „Арт сезони” с Любима Бучинска

"Не се продава" - Васко Кръпката представя новия албум на "Подуене блус бенд".

Сюжети от Кюстендил и Перник: Ангел Павлов за изложбата „Царските двери на смисъла” (Голям сърдечен иконостас - 2) на Станислав Божанков, която беше открита в сряда в галерия „Владимир Димитров – Майстора” в Кюстендил; Елена Тамакярска за две изложби от седмицата в Преник – „Пленер Оряхово” в галерия „Любен Гайдаров”, подготвена от оряховската галерия „Савчеви” и живопис на Мая Бисеркова в галерия „Кракра”.   

„Лазарки” – изложба живопис на Цветанка Грънчарова, която беше представена вчера в галерия „Еме” в Благоевград – интервю с художничката.

„Не се продава” – разговор с Васко Кръпката за новия 20-ти албум на „Подуене блус бенд”, който беше официално представен в в сряда в „София Лайв Клуб” и който публиката на предстоящото шесто издание на Международния фестивал „Благоевград Blues & Jazz” ще има възможността да преживее в първия концерт на 14 април в зала „Орфей”, парк „Македония”.

„Алиса в страната на...” – минутите на Таня Спасова.

Кинокритикът Геновева Димитрова за творбите на големия руски филмов мислител Андрей Тарковски по повод навършващите се на 4 април 90 години от рождението му.

Голямата българска театрална и кино актриса Илка Зафирова на 81 – фрагмент от интервю с нея, в който тя разказва за участието си в емблематичния филм „Вълчицата” на режисьора Рангел Вълчанов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Що е то застрахователна култура, и какви са видовете застраховки ще попитаме Васил Тодорински, директор на застрахователна компания в Благоевград. „Улица без изход“ ли е политическата посока в страната ни – коментар на политолога, д-р Елица Димова. Готови ли са македонските българи да се откажат от исканията за вписване в Конституцията..

публикувано на 23.07.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Елизабет Александрова

Повече от 70 години къщата-музей „Н. Й. Вапцаров“ в Банско дава възможност на посетители отблизо и далече да се докоснат до живота на поета и да се вдъхновят от поезията му. Разговор с Георги Питов, директор на Музеен комплекс-Банско. Ивелина Радионова с разказа „Майка“ спечели Националната литературна награда „Владимир Караджов“. Разговор..

публикувано на 23.07.24 в 05:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Как Община Струмяни ще стане по-разпознаваема на туристическата карта на България? Разговор с Фиданка Котева, заместник-кмет в Община Струмяни, за възможностите за развитие на туризма, залегнали в новата общинска стратегия за туризма. Все повече чужденци предпочитат за живеят в село Илинденци. Какво ги привлича? Бойко Ибришимов, кмет на..

публикувано на 23.07.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Давид Калпачки

Политическата нестабилност усложнява постигането на стратегическите национални цели - Шенген и еврозоната. Констатацията е на икономиста Румен Гълъбинов. С него ще коментираме и актуалните икономически показатели в края на юли, цените и инфлацията. Неуспехът на вторите мандатоносители и възможностите за правителство с третия мандат -..

публикувано на 22.07.24 в 08:20

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Посрещаме  новата седмица с ново повишение на температурите. С какво време ще изпратим месец юли и какъв ще бъде август? К лиматологът Симеон Матев, главен асистент в Геолого-географския факултет на СУ. Как Община Струмяни ще стане по-разпознаваема на туристическата карта на България? Разговор с Фиданка Котева,..

публикувано на 22.07.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Билярд клуб „Бо и Бо“ от Петрич изпраща трима младежи на Европейско първенство – темата коментира Георги Божков – президент на клуба и на Българската федерация по билярд. Рубриката „ Българските олимпийци“: Сандански изпрати двама състезатели на Олимпийските игри в Париж 2024 – разговор с кмета на общината..

публикувано на 20.07.24 в 08:15

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Каква е актуалната обстановка в борбата с пожарите в района на Петричко ще коментираме с началника на Районната противопожарна служба в Петрич – гл. инспектор Стоян Тилев. Жителите на Батановци се готвят за протест – причините ще разберем от репортерската проверка на Мариана Попова. Политическия коментар на събития от седмицата ще..

публикувано на 19.07.24 в 08:30