Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16.06.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Експерти от Областен информационен център – Благоевград провеждат изнесена приемна с мобилен щанд в Белица. За интереса към поредицата от подобни срещи с жители и на други населени места в област Благоевград ще разкаже Бисер Младенов, директор на Областния информационен център – Благоевград.

Художествена галерия „Владимир Димитров – Майстора“ организира за поредна година Студентски пленер „В духа на Майстора“ в село Шишковци. Кое е новото тази година? Репортаж.

Центърът за настаняване от семеен тип в Разлог организира интересни летни инициативи за децата, настанени в Центъра.

Предстои поредното издание на Фестивала на детското творчество „Видовденчета“ в Брезник. Бистра Кръстева, председател на училищното настоятелство към Средно училище „Васил Левски“ в Брезник и един от организаторите на събитието.

„ТУРИЗМЪТ В ДЕЙСТВИЕ“

Първият поклоннически поход „Свети дух“ събра родолюбци и природолюбители, които възродиха 100-годишната традиция за отбелязване на Свети Дух като Ден на Македония. Георги Анадолов, председател на Сдружение „Български щит“, един от организаторите за събитието и приемствеността на патриотичните идеи у младите хора.

„От ледовете на Антарктида до дълбините на световния океан“ - продължението: „Има шанс още тази година българският научно-изследователски кораб „Свети Свети Кирил и Методий“ да стигне до Антарктика“ - категоричен е д-р Атанас Пелтеков, който разказва полезността на кораба и за живота на българската база на ледения континент.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Каква е макроикономическата картина в страната и предизвикателствата пред местните власти – ще разговаряме с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Културният туризъм като възможност за подпомагане на местната бизнес среда: Ще чуем заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 29.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Планински спасители настояват автомобилите им да бъдат със специален режим на движение и за промени в Закона за бедствията и авариите. Коментар на Георги Ботев от отряда в Благоевград. Ще успеят ли общините да въведат реформата на системата за управление на отпадъци? Разговор с Наталия Попова, началник отдел „Екология“ в Община..

публикувано на 29.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ ЗНП измества БДС за млечните продукти в детското и ученическо хранене. Влизат ли в противоречие двата стандарта, какви ще бъдат ползите за децата и последствията за млекопроизводителите? Владислав Михайлов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите в България. Ще има ли достатъчно..

публикувано на 28.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

Популярният мюзикъл „Дух“ и  класическата опера „Травиата“ са в програмата на 15-тото издание на Банско Опера Фест. Разговор с  Магдалена Сотирова от Монте мюзик. По инициатива на кмета на община Земен, в града бе открита дългоочаквана аптека. Разговор с кмета Михаил Златанов. За 14-та поредна година клуб BELA Extreme в Петрич..

публикувано на 28.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Новото служебно правителство поема управлението на страната – разговори с юриста Иван Брегов, както и с политолога до. д-р Милен Любенов. Доколко успяхме през най-топлите месеци да опазим водните ресурси на страната? – Емил Димитров – Ревизоро – бивш народен представител и министър на околната среда. Община Дупница е в частично..

публикувано на 27.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Новото служебно правителство полага клетва: съставът на кабинета “Главчев 2”, политическите реалности и изборните перспективи  - разговори с бившите депутати Ивайло Мирчев и Красимир Янков. Ще чуем и мнения на граждани, събрани в анкета. Икономическата ситуация и предстоящите избори: Какво означава политическата нестабилност за..

публикувано на 27.08.24 в 04:00
Дешка Кротева

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви срещнем с една от най-възрастните фризьорки в Благоевград, Николина Тогурска. Ще отидем на гости на известната кулинарка Дешка Кротева, за да ни разкаже за вкусната зимнина, която произвежда с отгледани от семейството й продукти. Заедно с кмета на благоевградското село Падеш, Александър Стаменов,  ще..

публикувано на 27.08.24 в 02:00