Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

02.08.2022 г., 04:00 – 06:00 ч., „По първи петли“ с Мариана Попова

Читалище „Светлина – 1922“ в село Коняво става на 100 години – Емилия Янева, председател.

Как музеите в Рилската света обител посрещат своите гости през лятото – Даниел Цеков, уредник.

В Благоевград отбелязват Илинденско-Преображенското въстание.

Отзвук от събора за народно творчество „Пирин пее“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

Предстои есенната кампания на „Капачки за бъдеще“ в Благоевград. Наши гости в студиото ще бъдат Евелина Радойчева и Кристина Грозданова от „Клуб за бъдеще“ Благоевград и Румен Бойчев, човекът, който инициира поставянето на две нови сърца в града. С тях ще разкажем повече за кампанията и новите сърца в ж.к. „Запад“ и квартал „Струмско“ в Благоевград...

публикувано на 03.10.24 в 09:45
Методи Байкушев

"Събуди деня" с Мария Благоева

Величието и трагизма в делото и съдбата на цар Самуил. Разговаряме с Магдалена Шимова от Исторически музей-Петрич. Благоевград – зелен и благоустроен. Възможно ли е това? Гост в студиото Методи Байкушев, кмет. Общини в Югозапада искат спешна промяна на районите за планиране в България . Разговор с Йордан Беловодски от..

публикувано на 03.10.24 в 06:05

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Нов енергоспестяващ уред или по-ефективно ползване на стария? Как да спестим от сметките за ток през студените зимни месеци? Ще чуем съветите на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“. Знаем ли как да пестим енергия у дома и доколко го правим? Анкета с жители на Благоевград...

публикувано на 02.10.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Ива Сеизова

Кои са новите школи и преподаватели в Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград през новата учебна година ще ни каже директорът на центъра Богдана Костадинова. За предизвикателствата през новата учебна година и подготовката за патронния празник на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“ в Благоевград. Интервю с директора на..

публикувано на 02.10.24 в 08:00

"Събуди деня" с Давид Калпачки

От началото на октомври влязоха в сила новите правила на БНБ за отпускане на ипотечни кредити: Максимум 30 години срок и 15% самоучастие – как ще се отразят регулациите на потребителите? Анализ на икономиста и финансист Румен Гълъбинов. Джобните пари като урок по финанси: Колко да даваме на децата и как да ги научим да управляват бюджета..

публикувано на 02.10.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Мариана Попова

Протестна подписка в Падеш срещу разширяването на Дома за възрастни хора с деменция. Отбелязваме Световния ден на музиката с директора на Камерна опера – Благоевград, Лина Ангелова. Изложба ,,Младежите на България в Европейското семейство’’- репортаж. Откриване на фотоизложба на доц. Петър Абаджиев по случай 1 октомври -..

публикувано на 01.10.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

 Х епатит- видове, лечение и профилактика – доц. д-р Радин Цонев – началник на отделението по гастроентерология в Аджибадем Сити Клиник Болница „Токуда“.   „Действай със сърце“ е мотото, под което се проведе Световният ден на сърцето тази година – доц. д-р Красимира Христова, председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика..

публикувано на 01.10.24 в 08:20