Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

10.08.2022 г., 13.00 – 16.00ч., „Сюжети от деня”с Биляна Славчева

„ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“

Климатикът се оказва един от най-икономичните и алтернативни начини за отопление през предстоящата зима. Как да изберем най-ефективния и полезен за нашето домакинство електрически уред? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.

Увеличи ли се търсенето на климатици за предстоящия зимен сезон? Репортерска проверка в Благоевград.

„ЗЕМЕДЕЛСКА РУБРИКА“

Около 40 % от зърнените култури в страната вече са унищожени от опасния вредител ливадна пеперуда. Какви спешни мерки трябва да бъдат предприети, за да се спаси реколтата догодина? Радостина Жекова, агроном и председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите.

Прибирането на реколтата и поливането на земеделските култури са две от важните земеделски дейности през август. Кои са останалите актуални за сезона агротехнически мероприятия? Веселин Иванов от Областната служба за съвети в земеделието – Благоевград.

„НИЕ И ЖИВОТНИТЕ“

На море с домашния любимец! Доколко това е добра идея и как да предпазим животните от прегряване през лятото? Ще чуем съветите на д-р Марина Иванова от Фондация „Четири лапи“.

Тевното езеро и Джамджиеви скали са сред най-опасните туристически маршрути в Пирин планина. Как да се подготвим за туристически преходи през лятото и как и да реагираме при евентуални инциденти? Климент Гигов, планински водач.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

Какво означава сертификатът ЗНП и защо замени БДС върху млечните продукти? Димитър Зоров, председател на Сдружението за традиционни млечни продукти, за значението на европейския сертификат „Защитено наименование за произход“, който от половин година вече присъства на етикетите на българското кисело мляко и саламурено сирене, но е малко познат на..

публикувано на 29.07.24 в 05:00

"Студио спорт" с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“.  Разговор с Никола Цолов, първи в Гранд при на Формула 3. Рубриката „ Българските олимпийци“.  Кои са благоевградските спортисти участвали в Олимпийски игри ? Разговор с един от участниците Йордан Янев – треньор и президент на ЛК „Джордан“ .  Рубриката „Децата и спорта“ :  Отборът на „Хлапетата“ от Благоевград за..

публикувано на 27.07.24 в 09:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. За пожарите в района и близо до границите на страната – комисар Валентин Василев, директор на дирекцията в Благоевград и с главен инспектор Наско Васев –началник-сектор „Пожарогасителна и спасителна..

публикувано на 26.07.24 в 08:00

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ще събудим деня с положителна нагласа заедно с благоевградската общественичка и писателка, Евгения Йорданова. С нея ще коментираме и част от настоящите злободневни теми. Ще продължим в духа на олимпизма с известния български треньор по лека атлетика, благоевградчанинът Йордан Янев. Той ще си спомни за участието му в олимпийските игри в Москва..

публикувано на 26.07.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Навършват се двадесет години от освещаването на черквата „Света Анна“ в село Гърмен, единствена с това име в Неврокопската епархия. Разговор със Стоянка Ралева, член на черковното настоятелство. МОН публикува списъка на иновативните училища за учебната 2024/2025 година. НУ „Яне Сандански“ е единственото иновативно училище в община Разлог и..

публикувано на 25.07.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Лалка Радкова

Актуална информация за пожара до българо-гръцката граница – Пламен Поюков, директор на ДГС-Катунци. Безплатна телефонна линия помага на зависими тийнейджъри и техните родители – Светлана Йорданова, управител на фондация „За един чист живот“ Горещините и хората със сърдечно-съдови проблеми – доц. Красимира Христова. Започва..

публикувано на 25.07.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ На война срещу млечните ментета. Какво показват резултатите от поредната проверка на Асоциация „Активни потребители“, относно повишеното съдържание на вода в сиренето, продавано в търговската мрежа? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“. Как могат да бъдат спрени подобни..

публикувано на 24.07.24 в 08:00