Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ на 11 януари 2023 г. с Биляна Славчева

 „ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“

Как да не изхвърляме парите си на боклука заедно с храната? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“ със съвети как да съхраняваме правилно хранителните продукти за по-дълго време.

Доколко ценим храната днес и умеем ли да я пестим? Анкета.

 „ЗЕМЕДЕЛСКА РУБРИКА“

До 31 януари е удължен срокът за кандидатстване по Марка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от Програмата за развитие на селските райони. Какво трябва за знаят кандидатите за подпомагането? Стилиян Рупов, началник на Областната служба за съвети в земеделието - Благоевград.

С 30% са поскъпнали яйцата у нас от началото на миналата годината. Кои са причините и с какви стари проблеми посрещат новата година птицевъдите? Даниел Божанков, председател на Асоциацията на индустриалното птицевъдство.

Каква е грипната обстановка в общините Гоце Делчев и Разлог? Има ли достатъчно свободни легла в детските отделения на здравните заведения? 

 „НИЕ И ЖИВОТНИТЕ“

Да обичаш животните и да им помагаш – кауза за цял живот. Разговор с доброволките от Благоевград Йоана и Илона Иванови.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

„Потребителска рубрика“: Пазарен ден в Благоевград. Репортаж. АУБ е домакин на Международната математическа олимпиада за студенти с участието на над 500 математици от цял свят. Д-р Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ се завърна от Х Световен конгрес на Интернационала на образованието в Буенос Айрес,..

публикувано на 07.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Решението на Конституционния съд, с което бяха отмени голяма част от последните изменения в Конституцията днес е публикувано в „Държавен вестник“. Така след дни на мястото на приетите от депутатите преди месеци текстове, ще бъдат върнати старите. Коментар на конституционния и правен експерт Велислав Величков. Нови предсрочни..

публикувано на 07.08.24 в 03:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Предстоят седмите избори за Народно събрание за последните три години. Коментари на политолога проф. д-р Тодор Галунов и на юридическия експерт д-р Иван Брегов. Събитията в Близкия Изток през погледа на арабиста проф. д-р Владимир Чуков. Пресконференция на кмета на Благоевград Методи Байкушев. За предстоящата извънредна..

публикувано на 06.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ранен сутрешен урок к ак да управляваме финансите си ще ни даде финансовия т мениджър, Снежанка Шалганова. Успяват ли Летните олимпийски игри да изпълнят мисията си, че спортът обединява и е за „един мирен свят“ – ще включим от лекоатлетическата писта в Благоевград, олимпиеца от 1980—та, Йордан Янев. Местните власти –..

публикувано на 06.08.24 в 05:00
Белица

"По първи петли“ с Елизабет Александрова

Древни светилища и исторически обекти разкриват богатата история на Белица. Йордана Георгиева от Туристическия информационен център в Белица, за най-интересните забележителности в района. Разказът „Майка“ на Ивелина Радионова спечели Националната литературна награда „Владимир Караджов“. Интервю. 130 години отбелязва НЧ „Никола..

публикувано на 06.08.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ ще представим свободните работни места на територията на община Благоевград, както и актуалните програми за безработни и неактивни лица. Спасяването на хижите и заслоните в България мисия на кампанията на Българския туристически съюз „Хижа на годината“, с която се насочва  общественото внимание в подкрепа на..

публикувано на 05.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Проектите по Националната инвестиционна програма,  законопроектът за ВиК услугите и работата на местната власт в условия на нестабилна политическа среда. Коментар на Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев. МБАЛ „Иван Скендеров“ с обновено педиатрично отделение. Разговор с д-р Петър Филибев, управител на болницата в Гоце Делчев...

публикувано на 05.08.24 в 05:00