Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След рестарт - НДСВ се връща активно в политиката

Партия НДСВ ще се яви на предстоящите избори с надеждата и очакването да участва активно в управлението на страната, за да приложи онова, с което е запомнена от предишното й управление - експертиза и стабилност. Това каза в ефира на Радио Благоевград Атанас Гиздов, който е областен координатор на НДСВ в Благоевград.

Гиздов каза, че НДСВ е диалогична партия, която може да намери език и изгради мостове с почти всички останали политически формации, в името на това, да се намери правилната посока за изход от хаотичната ситуация, в която се намира страната ни.

По думите му, партийните структури на територията на област Благоевград са активни и членовете работят усилено за явяването на предстоящия парламентарен вот. Листите с кандидат-депутатите ще бъдат готови до средата на следващата седмица. Областният координатор на партията в Благоевград Атанас Гиздов заяви, че са ориентирани към местни хора, които са наясно със ситуацията в региона.

Чуйте интервюто на Давид Калпачки с Атанас Гиздов.


БНР подкасти:Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Как капачките обединиха хиляди доброволци?

Пролетната кампания на „Капачки за бъдеще“ наближава.  14-ото ѝ издание ще се проведе в рекордните досега 33 града. Всеки може да донесе  събраните пластмасови капачки и алуминиеви кенчета, които ще бъдат рециклирани. Със събраните средства ще се помогне на 20 детски и родилни отделения в страната. Благодарение на инициативата до..

публикувано на 12.04.24 в 12:37

Никол Илиева: Интересът към първия медиен фестивал в Благоевград е голям

Годишният  медиен фестивал в Благоевград  ще се проведе на 30 април 2024 година по инициативата на студентския клуб „Ellipsis“ в АУБ.  Той е отворен за студентите от АУБ и техни колеги от цял свят,  за начинаещи и професионалисти. За участие във фестивала вече са постъпили 27 заявки от нашата страна, от редица други европейски страни, от Африка,..

публикувано на 12.04.24 в 11:39

Село Струма събира 400 участници на фестивал

Над 400 участници очакват в санданското село Струма за фестивала „Фолклор с приятели“.  Организатори са Община Сандански, кметство село Струма и НЧ „Никола Вапцаров 2005“.   Фестивалът ще бъде на 20 април /събота/ на площада в село Струма. Ще се включат самодейни състави от цялата страна. В селото има много млади хора, които се занимават със..

публикувано на 11.04.24 в 10:00

60 години страст или какво е общото между футбола и барабаните

60 години на сцената с барабани в ръка - това е животът на известния благоевградски музикант Ивайло Романов – Пелето. На 29 април той подготвя юбилеен концерт, по случай 70-годишнината му, роден е на 27 април 1954 година. Едва 10 годишен започва да се занимава с барабани, естествено по наследство, неговият баща  е бил тъпанджия. Така се..

публикувано на 10.04.24 в 11:55

Доверие в онлайн пространството няма и това е неписан закон

Доверие в онлайн пространството не трябва да имаме на никого и това е един неписан закон, който не бива да забравяме. Опасностите са много и трябва да бъдем много внимателни, когато предоставяме лична информация. Това заяви в ефира на Радио Благоевград Пламен Цветанов, експерт по социална инженерия и киберсигурност. „Киберсигурността е важна както..

публикувано на 10.04.24 в 11:16

Цветан Цветанов: МВР не трябва да бъде възприемано като “бухалка” за печелене на избори

Президентът Румен Радев издаде указ, с който прекратява правомощията и освобождава от длъжност главния секретар на Министерството на вътрешните работи Живко Коцев. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. По-рано днес в ефира на медията ни темата за скандалите в МВР коментира Цветан Цветанов, бивш министър на вътрешните работи и лидер на..

публикувано на 10.04.24 в 10:29

В Благоевград ще има паметник на Иван Михайлов

През май в Благоевград ще има паметник на Иван Михайлов. Идеята е той да бъде официално открит на 11-ти май. Документите са внесени в Община Благоевград. Те трябва да се прегледат от главния архитект на общината и да се внесат за гласуване в Общинския съвет. Това подчерта в интервю за Радио Благоевград един от членовете на Инициативния..

публикувано на 10.04.24 в 10:28