Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Студио Спорт“ на 18 март 2023 г. с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“:

Националният отбор по борба жени на лагер в Благоевград преди Европейското първенство в Загреб – разговор с треньора Петър Касабов.

Рубриката „Децата и спорта“:

Футболният клуб „Пирин лейдис“ набира момичета за елитните групи. Коментар на Изабела Баракова, главен скаут на ДЮШ на Пирин.

Младежи от Дупница взеха участие във финалния етап на Националния турнир за Купата на България „Млад Олимпиец“ до 15 години – акцент по темата от председателя на клуба Иван Иванов.

Рубриката „Футбол от региона“:

Техническият директор Димитър Крушовски на ФК „Пирин“ /Гоце Делчев/ гостува в школата на ПАОК Солун – разговор с него за впечатленията от школата на гръцкия гранд.

Какво е настроението в лагера на лидера на Пиринската футболна лига „Места“ /Хаджидимово/  – коментира Димитър Парасков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

В деня, когато празнува най-малкият град в България – Мелник, ще се разходим до средновековния манастир „Света Богородица Спилеотиса“, обявен за паметник на културата с национално значение. Той е познат още под името „Света Зона“, заради Поясът на Богородица, който се е пазил в храма половин век. Повече за това свято място ще ни разкаже отец Николай...

публикувано на 31.08.24 в 05:44

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград и Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор за обстановката в Благоевградска област с главен инспектор Юлиян Петров – началник сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“ в дирекцията. Пожарът в Рила високо над Самораново..

публикувано на 30.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Водещите политически теми на седмицата ще обобщим и коментираме с политолога Георги Киряков. Разривът в ДПС: Ахмед Доган изключи Пеевски и други влиятелни фигури – легитимно ли е решението и какво следва за партията? Коментар на Илхан Кючюк, евродепутат и зам.-председател на ДПС. Изтича срокът за номиниране на кандидати за..

публикувано на 30.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Каква е макроикономическата картина в страната и предизвикателствата пред местните власти – ще разговаряме с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Културният туризъм като възможност за подпомагане на местната бизнес среда: Ще чуем заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 29.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Планински спасители настояват автомобилите им да бъдат със специален режим на движение и за промени в Закона за бедствията и авариите. Коментар на Георги Ботев от отряда в Благоевград. Ще успеят ли общините да въведат реформата на системата за управление на отпадъци? Разговор с Наталия Попова, началник отдел „Екология“ в Община..

публикувано на 29.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ ЗНП измества БДС за млечните продукти в детското и ученическо хранене. Влизат ли в противоречие двата стандарта, какви ще бъдат ползите за децата и последствията за млекопроизводителите? Владислав Михайлов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите в България. Ще има ли достатъчно..

публикувано на 28.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

Популярният мюзикъл „Дух“ и  класическата опера „Травиата“ са в програмата на 15-тото издание на Банско Опера Фест. Разговор с  Магдалена Сотирова от Монте мюзик. По инициатива на кмета на община Земен, в града бе открита дългоочаквана аптека. Разговор с кмета Михаил Златанов. За 14-та поредна година клуб BELA Extreme в Петрич..

публикувано на 28.08.24 в 02:00