Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Приемна в ефир“ на 11 май 2023 г. с Райна Ванчева

Нова възможност за финансиране и изпълнение чрез ЕСКО договори ще улеснява кандидатстването във втория етап на енергийното обновяване на жилищния сграден фонд. Характерно за модела е, че ЕСКО компанията финансира изискуемите от собствениците 20 процента самоучастие. Тези средства се връщат на инвеститора от реализираните икономии на енергия.

Гости в студиото ще бъдат Кирил Райчев, председател на УС на Алианса за енергийна ефективност и Илко Стоянов, кмет на община Благоевград. В разговора ще се включи и Любомир Костов, експерт по енергийна ефективност.

Събеседниците ще отговарят на въпроси, зададени на ефирните телефони.

Телефони за връзка със студиото – 073/ 88 33 15, 073/88 33 16.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Що е то застрахователна култура, и какви са видовете застраховки ще попитаме Васил Тодорински, директор на застрахователна компания в Благоевград. „Улица без изход“ ли е политическата посока в страната ни – коментар на политолога, д-р Елица Димова. Готови ли са македонските българи да се откажат от исканията за вписване в Конституцията..

публикувано на 23.07.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Елизабет Александрова

Повече от 70 години къщата-музей „Н. Й. Вапцаров“ в Банско дава възможност на посетители отблизо и далече да се докоснат до живота на поета и да се вдъхновят от поезията му. Разговор с Георги Питов, директор на Музеен комплекс-Банско. Ивелина Радионова с разказа „Майка“ спечели Националната литературна награда „Владимир Караджов“. Разговор..

публикувано на 23.07.24 в 05:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Как Община Струмяни ще стане по-разпознаваема на туристическата карта на България? Разговор с Фиданка Котева, заместник-кмет в Община Струмяни, за възможностите за развитие на туризма, залегнали в новата общинска стратегия за туризма. Все повече чужденци предпочитат за живеят в село Илинденци. Какво ги привлича? Бойко Ибришимов, кмет на..

публикувано на 23.07.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Давид Калпачки

Политическата нестабилност усложнява постигането на стратегическите национални цели - Шенген и еврозоната. Констатацията е на икономиста Румен Гълъбинов. С него ще коментираме и актуалните икономически показатели в края на юли, цените и инфлацията. Неуспехът на вторите мандатоносители и възможностите за правителство с третия мандат -..

публикувано на 22.07.24 в 08:20

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Посрещаме  новата седмица с ново повишение на температурите. С какво време ще изпратим месец юли и какъв ще бъде август? К лиматологът Симеон Матев, главен асистент в Геолого-географския факултет на СУ. Как Община Струмяни ще стане по-разпознаваема на туристическата карта на България? Разговор с Фиданка Котева,..

публикувано на 22.07.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Билярд клуб „Бо и Бо“ от Петрич изпраща трима младежи на Европейско първенство – темата коментира Георги Божков – президент на клуба и на Българската федерация по билярд. Рубриката „ Българските олимпийци“: Сандански изпрати двама състезатели на Олимпийските игри в Париж 2024 – разговор с кмета на общината..

публикувано на 20.07.24 в 08:15

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Каква е актуалната обстановка в борбата с пожарите в района на Петричко ще коментираме с началника на Районната противопожарна служба в Петрич – гл. инспектор Стоян Тилев. Жителите на Батановци се готвят за протест – причините ще разберем от репортерската проверка на Мариана Попова. Политическия коментар на събития от седмицата ще..

публикувано на 19.07.24 в 08:30