Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ на 25 май 2023 г. с Агнес Манова

Спасовден в народния календар – Гълъбина Страхилова, етнолог в Общинския исторически музей в Разлог.

Благоевградското село Горно Хърсово е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж на Лалка Радкова.

Потенциалът за развитие и инвестиции в здравния туризъм – Константин Зарков от Института за анализи и оценки в туризма.

Летният туристически сезон в Самоков и Боровец стартира с много културни събития и атракции. Разговор с Люба Кленова, зам.-кмет на община Самоков.

В рубриката „Искам думата“:

Сигнал за грубо отношение на лекар от Спешното отделение в държавната болница в Благоевград към дете. Репортаж на Ива Сеизова.


Вижте още

„Сюжети от деня“ на 8 юни 2023 г. с Иван Лазов

Ще се успокои ли обстановката в страната след избора на правителство? Емил Соколов – историк и политически анализатор и д-р Стойчо Кацаров – бивш министър. Отново за смъртта на Ангел Христов - един от „братята Галеви“. Разговор с Валери Йорданов, бивш директор на СДВР. Как ще се стабилизира финансово страната? Коментар на доц...

публикувано на 08.06.23 в 08:00

"Събуди деня" на 8 юни 2023 г. с Мария Благоева

Историите на един таксиметров шофьор – репортаж.   „Кръвта не расте по дърветата“ - поредната инициатива на Клуб за бъдеще в Благоевград. Разговор със Светла Трингалова, доброволец. Сдружение „Наука за природата“ с кампания за възстановяване на чешми в покрайнините на населените места и из дивите пътеки на България. Интервю..

публикувано на 08.06.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 7 юли 2023 г. с Биляна Славчева

„ПОТРЕБИТЕЛСКА КОШНИЦА“ Черешите по-скъпи от месото! На какво се дължи високата цена на сладкия плод тази година и липсата му на пазара? Разговор с търговец и потребители от Благоевград. Защо закъснява черешовата кампания в Кюстендилско и каква е реколтата тази година? Проф. Димитър Сотиров, зам.-директор на Института по земеделие в..

публикувано на 07.06.23 в 08:00

"Събуди деня" на 7 юни 2023 г. с Давид Калпачки

“Евранет плюс”  Ще бъде ли новото правителство ключ към излизане от политическата нестабилност в страната ни? Как ще се отразят на управленската формула исканията на прокуратурата, за сваляне на имунитетите на Борисов и Петков?  Коментари на проф. Антоанета Христова, политически психолог; проф. Росен Стоянов, преподавател по политически..

публикувано на 07.06.23 в 06:00

„Сюжети от деня“ на 6 юни 2023 г. с Иван Лазов

След връщането на изпълнения втори проучвателен мандат за съставяне на правителство ще се успокоят ли политическите страсти? Мненията на доц. д-р Момчил Дойчев – съпредседател на Атлантическия съвет в България и на политолога Христо Панчугов. Коментар на събитията в страната на Емил Димитров - Ревизоро. Една от основните..

публикувано на 06.06.23 в 08:00

"Събуди деня" на 6 юни 2023 г. с Росинка Проданова

ЮЗУ – Благоевград  посреща директорите на неделните български училища в Европа – проф. Магдалена Панайотова, декан на Филологическия факултет. На крачка от редовно правителство – Кънчо Стойчев, социолог. Преди местните избори : ръст на регистрациите по настоящ адрес – адвокат Веска Волева. Мистерията „Братя Галеви“  -..

публикувано на 06.06.23 в 06:00

"Сюжети от деня“ на 5 юни 2023 г. с Мария Благоева

В Европейския парламент започва преразглеждане на доклада за Република Северна Македония. Какво означава това, питаме евродепутата Ангел Джамбазки. Младите дизайнери от Факултета по изкуството в ЮЗУ представиха 19 колекции на ревю в Благоевград. За пътя от студентската скамейка до големите модни подиуми разговаряме с Мария Онтева, старши..

публикувано на 05.06.23 в 08:20