Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 22 юни 2023 г. с Ваня Бахчиванова

„Здравейте, казвам се Наталия!“ - телефонният бот, който вся паника сред гражданите. Знаем ли как да се защитим от телефонни измами? Анкета сред благоевградчани.

Как един малък семеен бизнес успява три години подред да бъде в Топ 100 на световните винени дестинации и вирее ли виненият туризъм в България? Когато избата ти се превърне в снимачна площадка на един от най-хитовите български сериали – за емоциите покрай снимачния процес на сериала „Вина“. Разговор с Милица Зикатанова, собственик на винарска изба в Мелник.

Народният танц като начин за социализиране на хората със специални потребности. Разговор с хореографа на ФТГ „Джумалия“ Станислав Тренев.

Социалната кампания "Пази детето в Интернет" – за опасностите, които дебнат децата във виртуалното пространство и как да ги предпазим. Разговор с доц. Вероника Преждарова, експерт по киберсигурност.

Приключи учебната 2022/2023 година в Детската театрална школа към Драматичния театър „Никола Вапцаров“. Какви резултати постигнаха нашите деца, какво предстои през новата учебна година и живее ли театърът в сърцата на младото поколение? Разговор с ръководителя на школата Теодор Куков и негови възпитаници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

Каква е макроикономическата картина в страната и предизвикателствата пред местните власти – ще разговаряме с макроикономиста, проф. Ганчо Ганчев от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Културният туризъм като възможност за подпомагане на местната бизнес среда: Ще чуем заместник-председателя на Сдружение „Дестинация Сандански“, Георги Кунчев...

публикувано на 29.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Планински спасители настояват автомобилите им да бъдат със специален режим на движение и за промени в Закона за бедствията и авариите. Коментар на Георги Ботев от отряда в Благоевград. Ще успеят ли общините да въведат реформата на системата за управление на отпадъци? Разговор с Наталия Попова, началник отдел „Екология“ в Община..

публикувано на 29.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ ЗНП измества БДС за млечните продукти в детското и ученическо хранене. Влизат ли в противоречие двата стандарта, какви ще бъдат ползите за децата и последствията за млекопроизводителите? Владислав Михайлов, председател на Националната асоциация на млекопреработвателите в България. Ще има ли достатъчно..

публикувано на 28.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Елизабет Александрова

Популярният мюзикъл „Дух“ и  класическата опера „Травиата“ са в програмата на 15-тото издание на Банско Опера Фест. Разговор с  Магдалена Сотирова от Монте мюзик. По инициатива на кмета на община Земен, в града бе открита дългоочаквана аптека. Разговор с кмета Михаил Златанов. За 14-та поредна година клуб BELA Extreme в Петрич..

публикувано на 28.08.24 в 02:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Новото служебно правителство поема управлението на страната – разговори с юриста Иван Брегов, както и с политолога до. д-р Милен Любенов. Доколко успяхме през най-топлите месеци да опазим водните ресурси на страната? – Емил Димитров – Ревизоро – бивш народен представител и министър на околната среда. Община Дупница е в частично..

публикувано на 27.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Новото служебно правителство полага клетва: съставът на кабинета “Главчев 2”, политическите реалности и изборните перспективи  - разговори с бившите депутати Ивайло Мирчев и Красимир Янков. Ще чуем и мнения на граждани, събрани в анкета. Икономическата ситуация и предстоящите избори: Какво означава политическата нестабилност за..

публикувано на 27.08.24 в 04:00
Дешка Кротева

"По първи петли“ с Мариана Попова

В предаването „По първи петли“ ще ви срещнем с една от най-възрастните фризьорки в Благоевград, Николина Тогурска. Ще отидем на гости на известната кулинарка Дешка Кротева, за да ни разкаже за вкусната зимнина, която произвежда с отгледани от семейството й продукти. Заедно с кмета на благоевградското село Падеш, Александър Стаменов,  ще..

публикувано на 27.08.24 в 02:00