Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„На отворен прозорец“ на 25 юни 2023 г. с Росинка Проданова

Календар, време, пътна обстановка, любопитна информация.

Третата неделя след Петдесетница – минути за православие с отец Светослав Кючуков.

ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Дърветата в градска среда страдат: решения и добри практики - доц. д-р Момчил Панайотов, преподавател в Лесотехническия университет – град София.

Подкрепете възстановяването на храма „Свети Победоносец Георги“ в благоевградското село Бистрица – Величка Мангурева  от инициативния комитет.

Лято и здраве: радиоигра с предметни награди, осигурени от „Орифлейм“  - България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Смартфони и таблети ще имат енергийни етикети от догодина. Какво означава това за потребителите? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, ще разкаже за новата Наредба за енергийното етикетиране на продукти. На пазар в сряда? Какво се търси и предлага на Кооперативния пазар в..

публикувано на 22.05.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

След  ДЗИ по теория на професията и специалността, предстои ДЗИ по практика на професията и специалността. Как защитиха своите проекти зрелостниците от ПГИ „Иван Илиев“ Благоевград и как се подготвят за практическата част на изпита, който ще се проведе на 29 юни – разговор с Венелина Манова, Симона Данаилова и Горги Братков, зрелостници от..

публикувано на 22.05.24 в 08:10

"Събуди деня" с Давид Калпачки

По данни на Агенцията по заетостта: над 1 млн. души у нас не учат и не работят, дори не се регистрират в Бюрото по труда. Как да се активизира тази голяма група от неактивни граждани? Икономически анализ на Адриан Николов от Института за пазарна икономика. С него ще коментираме и актуалната тема за увеличението на пенсиите. В разгара на..

публикувано на 22.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Скандали, обвинения в злоупотреби в една доста сложна международна обстановка в това предизборно време. Коментари на политолога доц. д-р Милен Любенов и експерта по геополитика проф. Нина Дюлгерова. След дъждовете преля река Санданска Бистрица. За мерките за обезопасяване на района кмета на общината Атанас Стоянов. Народно..

публикувано на 21.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

В село Българи се готвят за провеждането на нестинарския ритуал, който от 2009 г. е включен в списъка на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство.За танцуването в жаравата, за обичая и преданията и за живата история разказва Илия Влаев, ръководител на Посетителския център „Пътят на нестинарството“. Най-големият храм в Струмяни -  „Св...

публикувано на 21.05.24 в 06:00

"По първи петли“ с Биляна Славчева

Срещаме ви с поета Георги Връбчев, който издаде сборник с патриотични стихове. Ще гостуваме на село Бараково, което ще отбележи Спасовден с водосвет, курбан и пъстър празник на хвърчилата. Разговор с отец Светослав Кючуков. 100 години учебно дело в град Кресна. Разказва Добромира Тасева, директор на СУ „Св. Паисий Хилендарски“...

публикувано на 21.05.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Стрийм платформа ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС-Благоевград. Каква е готовността на останалите общини за онлайн излъчване, отговаря Любица Томова, изпълнителен директор на Сдружението на Югозападните общини. С интересни събития отбелязват Световния ден на пчелата в Благоевград. Втори задължителен..

публикувано на 20.05.24 в 09:06