Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 20 юли 2023 г. с Ваня Бахчиванова

На 20 юли майсторите на бира отбелязват своя професионален празник. За любимата напитка на българина през лятото  разговоряме с Ивана Радомирова – изълнителен директор на Съюза на пивоварите.

За все по-осезаемото навлизане на изкуствения интелект в графичния дизайн, както и във всички сфери на човешкия живот – ползите и рисковете, които крие този процес – разговор с графичния дизайнер Росен Дуков.

Да развееш българския трикольор и герба на Разлог от най-високия връх в Словения – разговор с Гергана Джоджова и Елеонора Караджова, след завръщането им от връх Триглав в Юлийските Алпи.




БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Трудно ли оцелява днес семейният търговски бизнес и защо цените на храните в Благоевград продължават да бъдат едни от най-високите в страната? Иванка Христова, търговец от Благоевград. Българинът търси все по-качествената храна директно от фермата. За интереса към изложенията, които предлагат фермерски..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

"Събуди деня" с Мариана Попова

В село Новоселяне се готвят за седмия фолклорен събор в чест на Васил Левски „Новоселяне пее 2024“ – Йордан Антов, председател на НЧ“Васил Левски – 1932“. В Благоевград ще има паметник на Иван Михайлов – Николай Йовев, председател на Инициативен комитет. Ремонтът на моста над река Струма доведе до напрежение в няколко села в община..

публикувано на 17.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Филологическият факултет към ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград обяви трети етап на конкурс за есе на български или английски език. Разговор с доц. д-р Гергана Илиева. Учители от ПГ „Петко Рачов Славейков“ гр. Якоруда повишиха дигиталните си компетентности в областта на СТЕМ обучението. Своя опит споделят Фатма Карафеиз, учител по английски език..

публикувано на 16.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Защо от ПП-ДБ поискаха среща при президента преди да получат втория мандат за съставяне на кабинет и какъв е резултатът от разговорите? Актуалната политическа ситуация ще коментираме с политолога Константин Праматаров. Покушението срещу Доналд Тръмп - евентуалните мотиви, отзвукът и влиянието върху кампанията и предстоящите президентски..

публикувано на 16.07.24 в 03:00

"По първи петли“ с Мария Благоева

Ще ви запознаем с Николета Иванова, която избра да отгледа децата си и да твори в кюстендилското село Раненци. Археологическият музей в Сандански организира традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“. Разговор с директора Антон Ковачев. Община Сатовча реши сама да построи площадка за медицински хеликоптери..

публикувано на 16.07.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Археологическият музей в Сандански организира традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“. Разговор с директора Антон Ковачев.  Кога ще бъде реализиран проектът за газопроводно разклонение до Банско и Разлог? Разговаряме с Красимир Герчев, кмет на община Разлог.  Започва записването на учениците в гимназиите след..

публикувано на 15.07.24 в 08:30

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Кандидатстването на община Сатовча за Рекордите на Гинес за община с най-много съградени чешми в света, навлиза във финална фаза. Арбен Мименов, кмет на общината, за процедурата и значението на това признание за местните хора. „Живей на чисто“ Почистване на НП „Рила“ организира Сдружение „За земята“. Как можем да..

публикувано на 15.07.24 в 04:00