Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 28 септември 2023г. с Ваня Бахчиванова

В благоевградското СОУ „Кузман Шапкарев“ бе направена първа копка на пристройка към сградата на училището, чиято цел е откриване на нови класни стаи и преминаване към едносменен режим на обучение. Повече за проекта разказва директорът на учебното заведение д-р Лилия Стоянова.

100-годишен юбилей отбеляза обновеното Начално училище в санданското село Лешница. За вдъхнатия нов живот на образователния православен център, ще разговаряме с отец Димитър Илчев.

С Гергана Богданова, управител на фондацията, основана от Нана Гладуиш, „Една от 8“, ще разговаряме за връщането на работа след лечение от рак на гърдата.

В продължение на темата за работни места и адаптация според здравословното състояние и социалното положение ще чуем и репортаж за откриването на трудови позиции в област Благоевград за така наречените социали предприятия. 

В Деня на правото да знам ще бъдат връчени годишните награди за принос в областта на информацията. Коя благоевградска община е отличена като пример в това отношение и кои пък са най-затворените институции за гражданите? Отговорът ще ни даде Катерина Коцева, координатор „Комуникации“ в Програма „Достъп до информация“.

По-добро психологическо здраве и намаляване на риска от хранителни разстройства чрез интиуитивно хранене. Какво представлява този метод, ще научим от консултанта и психолог Габриела Пенкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Ще успее ли декларацията на ПП-ДБ, която съдържа в себе си законодателни инициативи, да обедини депутатите в 50-то НС? Ще се съобрази ли президентът с искането на коалицията да забави връчването на мандата и нарушава ли се конституцията, ако това се случи? Ще бъде ли формирано редовно правителство? Коментари на: Слави Василев, политолог;..

публикувано на 18.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Трудно ли оцелява днес семейният търговски бизнес и защо цените на храните в Благоевград продължават да бъдат едни от най-високите в страната? Иванка Христова, търговец от Благоевград. Българинът търси все по-качествената храна директно от фермата. За интереса към изложенията, които предлагат фермерски..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

"Събуди деня" с Мариана Попова

В село Новоселяне се готвят за седмия фолклорен събор в чест на Васил Левски „Новоселяне пее 2024“ – Йордан Антов, председател на НЧ“Васил Левски – 1932“. В Благоевград ще има паметник на Иван Михайлов – Николай Йовев, председател на Инициативен комитет. Ремонтът на моста над река Струма доведе до напрежение в няколко села в община..

публикувано на 17.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Филологическият факултет към ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград обяви трети етап на конкурс за есе на български или английски език. Разговор с доц. д-р Гергана Илиева. Учители от ПГ „Петко Рачов Славейков“ гр. Якоруда повишиха дигиталните си компетентности в областта на СТЕМ обучението. Своя опит споделят Фатма Карафеиз, учител по английски език..

публикувано на 16.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Защо от ПП-ДБ поискаха среща при президента преди да получат втория мандат за съставяне на кабинет и какъв е резултатът от разговорите? Актуалната политическа ситуация ще коментираме с политолога Константин Праматаров. Покушението срещу Доналд Тръмп - евентуалните мотиви, отзвукът и влиянието върху кампанията и предстоящите президентски..

публикувано на 16.07.24 в 03:00

"По първи петли“ с Мария Благоева

Ще ви запознаем с Николета Иванова, която избра да отгледа децата си и да твори в кюстендилското село Раненци. Археологическият музей в Сандански организира традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“. Разговор с директора Антон Ковачев. Община Сатовча реши сама да построи площадка за медицински хеликоптери..

публикувано на 16.07.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Археологическият музей в Сандански организира традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“. Разговор с директора Антон Ковачев.  Кога ще бъде реализиран проектът за газопроводно разклонение до Банско и Разлог? Разговаряме с Красимир Герчев, кмет на община Разлог.  Започва записването на учениците в гимназиите след..

публикувано на 15.07.24 в 08:30