Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 28 септември 2023г. с Ваня Бахчиванова

В благоевградското СОУ „Кузман Шапкарев“ бе направена първа копка на пристройка към сградата на училището, чиято цел е откриване на нови класни стаи и преминаване към едносменен режим на обучение. Повече за проекта разказва директорът на учебното заведение д-р Лилия Стоянова.

100-годишен юбилей отбеляза обновеното Начално училище в санданското село Лешница. За вдъхнатия нов живот на образователния православен център, ще разговаряме с отец Димитър Илчев.

С Гергана Богданова, управител на фондацията, основана от Нана Гладуиш, „Една от 8“, ще разговаряме за връщането на работа след лечение от рак на гърдата.

В продължение на темата за работни места и адаптация според здравословното състояние и социалното положение ще чуем и репортаж за откриването на трудови позиции в област Благоевград за така наречените социали предприятия. 

В Деня на правото да знам ще бъдат връчени годишните награди за принос в областта на информацията. Коя благоевградска община е отличена като пример в това отношение и кои пък са най-затворените институции за гражданите? Отговорът ще ни даде Катерина Коцева, координатор „Комуникации“ в Програма „Достъп до информация“.

По-добро психологическо здраве и намаляване на риска от хранителни разстройства чрез интиуитивно хранене. Какво представлява този метод, ще научим от консултанта и психолог Габриела Пенкова. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Разговор с балканските шампиони Наско Миков и Любомир Станоев и треньора на ГСК „Любчо Солачки“ Антон Гръчки. Разговор с олимпийските шампионки Ренета Камберова и Ивет Горанова за инициативата „Европейска седмица на спорта“. Рубриката „Децата и спорта“: Спортен празник в 6 детска градина „Щастливо детство“-..

публикувано на 27.09.24 в 11:58

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Днес започва предизборната кампания за 51- во Народно събрание – политолога Атанас Радев. Състоянието на икономиката в страната ни – икономиста Димитър Събев от Института за икономически изследвания към БАН. Престъпността у нас преди началото на демократичните промени – за книгата „От кражби до убийства. Криминалните престъпления..

публикувано на 27.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Започва предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори: Какво мислят младите хора за тежестта на своя глас? Ще бъдат ли активни на предстоящите избори? Чуват ли политиците мнението на младите? Темата ще дискутираме със социолога Яница Петкова, която през седмицата представи тематичен доклад, ще чуем и мнения на студенти и..

публикувано на 27.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

На прага на зимния сезон какви са предизвикателствата и търсените решения в най-посещаваните по данни от статистиката на Министерството на туризма ски курорти - Банско и Самоков? По темата Люба Кленова, зам.-кмет по туризма на Самоков и Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. По повод Европейски ден на..

публикувано на 26.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Жители на село Логодаж от години настояват за пешеходна пътека на най-натоварената улица. Хората се готови за протест. Разказва кметът Пламен Червенков. Как да използваме лечебната сила на природата при хронични заболявания. Интервю с Айдън Мустафов, биотехнолог.   Празник на плодородието събира най-добрите производители от в..

публикувано на 26.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ С какви цени на храните посрещаме началото на есента? Ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на ДКСБТ. Даровете на есента хранят душата и тялото. Кои храни могат да ни осигурят повече физическо и психическо здраве през този сезон? Ще чуем съветите на психотерапевта Любомира Димитрова...

публикувано на 25.09.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Професионалната гимназия по електроника и енергетика в Банско започна новата учебна година в изцяло подновена среда след ремонт за близо три милиона лева. От тази година гимназията е включена в програмата „Училища за пример“. Разговор с директора д-р Сашка Тодорова. Професионалната гимназия по транспорт в Разлог от новата учебна година..

публикувано на 25.09.24 в 08:20