Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ на 4 октомври 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“

По пътя към еврото – митове, реалности и страхове. Как да се подготвим за прехода към единната европейска валута? Ще чуем коментара на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.

За или против приемането на еврото в България? Анкета.

 „Земеделска рубрика“

Реколтата от сливи е прибрана, продължава беритбата на ябълки в Кюстендилско. Каква е реколтата тази година и какви цени да очакваме на пазара? Ще чуем коментара на проф. Димитър Сотиров, заместник-директор на Института по земеделие в Кюстендил. 

 „НИЕ И ЖИВОТНИТЕ“

30 години отдаденост към природата и животните. Да обичаш животните и природата е кауза за цял живот! Интервю с Димитър Попов, председател на БДЗП – Гоце Делчев, за полученото признание – грамота, от Годишните награди за биоразнообразие и климат, 2023 на Фондация „Биоразнообразие“, в категория „Активист за природата“. Интервю по повод Световния ден за защита на животните.

Отворени врати в Стопанския факултет в ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград. Репортаж.

Открит урок "145 години от избухването на Кресненско - Разложкото въстание" се провежда в Регионалния исторически музей в Благоевград. Репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Започна записването на студентите, приети на първо класиране в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Репортаж. „Стажовете в Блгария и в чужбина дават не само знания, но и самочувствие на учениците от професионалните гимназии“. Споделено от ученика в 11 клас от ПГ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Якоруда Фахадин Хюсеин, практикувал професията..

публикувано на 11.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Запознаваме ви с Николета Иванова, която избра да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци пред Варна. За планината и хората: Какво означава отговорен туризъм? Гост в студиото Владимир Милушев, планинар. Клуб „Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза. За първи път с предадените пластмасови капачки се дарява апаратура на..

публикувано на 11.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Понижиха ли се цените на основни хранителни продукти на едро в разгара на лятото? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ, за пазарната картина и очакваните тенденции. Най-доброто от труда на животновъдите и производителите на храна ще бъде представено на шестия Църногорски събор „В сърцето на Граово“. Юлия..

публикувано на 10.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

В условия на политическа нестабилност, можем ли да очакваме депутатите в 50-то Народно събрание да изведат докрай съдебната реформа?  - Велислав Велчиков, юрист и политически анализатор от “Правосъдие за всеки”. За процесите в ДПС и отражението им върху политическата ситуация в страната, за съдбата на втория и третия мандат за съставяне на..

публикувано на 10.07.24 в 03:00
Проф. Веселин Вучков

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

С бившия вътрешен министър, проф. Веселин Вучков, ще представим авторския му учебник за полицаи. За реформите в системата и за вътрешната сигурност ще разговаряме с него. Богати ли сме наистина, ние, българите – с професора по икономика, Преслав Димитров, ще коментираме данните, изнесени от Световната банка за състоянието на нашите..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

„Събуди деня“ с Агнес Манова

Тази година се отбелязва половин век от приемането на Сапарева баня за град. За активната подготовка и честванията по повод юбилея разказва Теменужка Митова, секретар на НЧ „Просветен лъч - 1905“. Една от забележителностите в Сапарева баня е и градският парк, носещ името на българския писател Николай Хайтов, който е живял и работил като..

публикувано на 09.07.24 в 04:00

"По първи петли“ с Петрана Кимчева

Как живеят днес хората в село Господинци? Разговор с кмета Ахмед Ходжов. Статия на Бог Хермес, единствен по рода си в България, бе открита на Хераклея Синтика. Разговор проф. д-р Людмил Вагалински, ръководител на разкопките. „Свет като цвет“ е изложена в Регионалния исторически музей в Благоевград. Светлана Костова, автор на..

публикувано на 09.07.24 в 02:00