Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 12 октомври 2023г. с Ваня Бахчиванова

За четиринадесета поредна година се организира Вечер на добродетелите. За мисията да осигуриш любящо семейство за всяко дете, ще чуем  Диляна Манева, мениджър комуникации във фондация „За нашите деца“.

 „Кюстендил има сърце“ – сдружението, което обедини всички кюстендилци в мисията да подарят надежда за живот за първия рожден ден на малкия Марти. Разговаряме с председателя му Бетина Георгиева.

Максим Делчев, изпълнителен директор на организацията на евреите в България „Шалом“ ще коментира ситуацията в Израел и реакцията на местните еврейски организации.  

Осмият национален фолклорен фестивал „Сандански пее разиграва – Пирина разлюлява“ ще се проведе на 14-и октомври 2023 г. , повече ще ни разкаже един от организаторите - Мариана Калоянова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

„С ОГЪНЯ ШЕГА НЕ БИВА“ – съвместна рубрика на Радио Благоевград с Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Благоевград. Разговор с комисар Валентин Василев. За пожара в планината Славянка – Стоян Съботанов, кметски наместник на село Голешево. Пожарът в община Струмяни – Емил Илиев, кмет на общината...

публикувано на 02.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ще събудим деня на 2-ри август с изтъкнатата народна певица Димана Боянова. Тя ще ни разкаже за подготовката на новия си албум и за работата си с талантите от ДЮФА „Пиринска китка“ към ЦЛТРД в Благоевград. Настоящата социална обстановка през погледа на творците – ще включим поетесата Катя Кирянова. Темата ще продължим и с актуалния..

публикувано на 02.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Безводие в радомирските села – аварии заради остаряла ВиК мрежа. Работим по сигнал на слушател в село Негованци. За търсените решения говори кметът на общината Кирил Стоев. Наш екип следи ситуацията с пожара в планина Малешевска. Клетва на новоназначени военнослужещи в Трето бригадно командване  в Благоевград. Активно тече..

публикувано на 01.08.24 в 08:00

„Събуди деня“ с Елизабет Александрова

В първия августовски ден продължаваме да следим пожарите в Малешевската планина и в планината Славянка. Пряко включване на Петрана Кимчева. „Училища зад граница“. Представяме Българското неделно училище „Найден Геров“ в графство Есекс, Великобритания. Разговор с Илиана Бояджиева Смит, директор на БНУ. „Европейски гид“...

публикувано на 01.08.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Бойка Браткова

За проблемите на местните общности ще разговаряме с омбудсмана на Община Благоевград Злата Ризова. И за първите три месеца от нейното встъпване в длъжност. Застрашени ли са демократичните процеси, къде се губи лидерството и до какво води несигурността в обществените нагласи – това ще попитаме проф. Ана Лулева от Института по етнология и..

публикувано на 31.07.24 в 08:00

"Събуди деня" с Биляна Славчева

При пътуване в чужбина е добре да се ваксинираме. Кои са препоръчителните ваксини? Д -р Кремена Пармакова, началник на отдел "Надзор на заразните болести" в здравното министерство. Планина Беласица и подгорските села са най-новата туристическа дестинация на Югозападна България. Как може да се развива качествен и модерен туризъм? Ще чуем..

публикувано на 31.07.24 в 05:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Президентът Румен Радев връчи третия мандат. Има ли надежда за съставянето на правителство? – политологът Борислав Ангелов. Представителите на Европейския съюз непрекъснато настояват за промяна на позицията на Северна Македония по отношение на преговорите за членство в съюза – доц. Спас Ташев от Института за изследване на населението и..

публикувано на 30.07.24 в 08:00