Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лазар Радков и доброволци събраха "Капачки за бъдеще" в Благоевград

С голям успех се осъществи есенната кампания на „Капачки за бъдеще“ днес в Благоевград. На паркинга на една от големите вериги магазини в областния център, доброволците на сдружението приемаха пластмасови капачки и алуминиеви кенчета от всички, желаещи да подкрепят каузата, като още в първите минути бяха дарени стотици капачки. На място пристигна и основателят на кампанията Лазар Радков, който сподели, че Благоевград е сред един от най-дейните градове и е възхитен от силната организация на "Клуб за бъдеще" Благоевград. Той коментира за Радио Благоевград, че най-важното в кампанията е това, че децата се учат на добротворчество.

"Децата се научават първо да работят заедно, научават се на солидарност, на добротворчество, да пазят околната среда, да събират разделно и най-вече, че когато правиш нещо мъничко, но смислено, вскеки ден, заедно с още много хора, това се натрупва и капачка по капачка, се купуват линейки, апаратура, които са спасили вече хиляди и ще продължат да спасяват", сподели Радков. 

Ученици и преподаватели от целия регион също се включиха в инициативата и пристигнаха заедно, за да предадат капачките, които са събирали в клас. 

"Тази инициатива е на цялото училище. Всички я приеха с голям интерес и желание, дори и родителите, защото събират капачки не само в училище, а и носят от вкъщи, така че инициативата се превръща не само в училищна, ами в семейна, цялото общество се включва", разказва Мариана Папазова от Трето основно училище "Димитър Талев" в Благоевград и допълва, че посланието на кампанията е, че трябва да бъдем добри:Трябва да си помагаме и да се грижим един за друг. Така ще научим и децата си, че трябва да правят същото, призовава Папазова. 

Чуйте повече в репортажа на Ваня Бахчиванова.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Бягане за животните“ 2024 – инициатива с кауза

По повод Световния ден на селскостопанските животни, който отбелязахме на 2-ри октомври и предстоящия на 4 октомври Световен ден за защита на животните, Сдружение „Кампании и Активизъм за Животните в Индустрията“ /КАЖИ/, организира „Бягане за животните!2024“.  Целта на събитието е да бъдат обединени усилията на всички любители на животните за..

публикувано на 03.10.24 в 14:43
Методи Байкушев

Измененията в ОУП ще сложат ред в застрояването на Благоевград

Работи се по изменение на Общия устройствен план на Благоевград. Вече сме избрали екип , започваме поетапно изработване на задание за изменение на ОУП и работа по тези устройствени планове, които законът допуска общината да направи служебно, за да урегулира новите територии. Във финален етап сме на изграждане на визията, след това ще я представим и..

публикувано на 03.10.24 в 11:38

Тревожно! Повечето родители нямат емоционална връзка с децата си

Елена Терзийска е психолог, занимава се с детско-юношеска и училищна психологи, съветва и родители. За себе си споделя, че е посветена да оказва подкрепа на деца, които изпитват болка и проблеми в отношенията си, които искат да са по-удовлетворени, по-щастливи, уверени и целеустремени. Поводът да се обърнем към нея е Международният ден на..

публикувано на 03.10.24 в 09:26

Кюстендилец изографисва храма в Нови чифлик безвъзмездно и с приятели

Евгени Серафимов е преподавател по рисуване в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в град Кюстендил. Същевременно е художник, иконописец, основател и ръководител на школата „Новите майстори“, като е водил и школа по иконопис, част е и от църковния хор към храм "Свети Димитър" в Кюстендил. За изкуството казва, че то винаги е било част от живота му. "Учениците..

публикувано на 02.10.24 в 14:53

Какво е състоянието на достъпа до информация в България?

За 22-ри пореден път, на официална церемония в столицата, Програма достъп до информация (ПДИ) връчи своите годишни награди за принос в областта на свободата на информация. Целта на наградите е д а се окуражават активни граждани, журналисти и неправителствени организации да упражняват правото си на достъп до информация, д а се насърчават институциите да..

публикувано на 01.10.24 в 15:53

Трудова заетост за хората над 50 години

Премълчаван проблем, но съществуващ, е възрастовата дискриминация при наемане на работа. Това показва опитът на експертите, работещи в агенции за подбор на персонала. Често бизнесът предпочита млади кадри и някак уклончиво пренебрегва кандидатстващите за дадената позиция, ако те са над 50-годишна възраст.  „Но делът на хората на..

публикувано на 30.09.24 в 13:59

Обучават ученици за ИТ кариера в Симитли

Ученици от община Симитли за втора година ще се обучават в извънкласната школа за иновативното обучение за ИТ кариера. „В приема на програмата попадат само десетокласници, като миналогодишните вече са 11 клас и ще продължат тригодишното си обучение за „Приложен програмист“, каза за Радио Благоевград учителят по информатика в СУ „Св. Св...

публикувано на 30.09.24 в 11:02