Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Събуди деня“ на 20 ноември 2023 г. с Биляна Славчева

 „Актуално“

Благотворителна кампания за деца без родители организира Главното мюфтийство. Ще чуем неговия регионален координатор Айдън Мохамед. Интервю на Б.Браткова.

 „Живей на чисто“

Panda labs търси ефективни решения за бъдещето на водата у нас. Какви са идеите на младите хора за устойчивото ползване на водните ресурси, справянето с проблема с качеството на водите и ограничаване замърсяването на водата? Лилия Аракчиева, ръководител направление „Младежка ангажираност“ към WWF – България.

„Полезно е да знаем“

Застудяването ще продължи и през новата седмица. Как да намалим разходите за отопление през зимата? Ще чуем съветите на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.

50 години Радио Благоевград близо до хората. Гостуваме на благоевградското село Дренково, за да разберем как живеят местните хора, кои са наболелите проблеми, които искат да бъдат решени и доколко слушат Радио Благоевград. Ще чуем анкета с жители на село Дренково и новоизбрания кмет Кирил Ивановски.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

Започна записването на студентите, приети на първо класиране в ЮЗУ „Н. Рилски“ Благоевград. Репортаж. „Стажовете в Блгария и в чужбина дават не само знания, но и самочувствие на учениците от професионалните гимназии“. Споделено от ученика в 11 клас от ПГ „Петко Рачов Славейков“ в гр. Якоруда Фахадин Хюсеин, практикувал професията..

публикувано на 11.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Запознаваме ви с Николета Иванова, която избра да отгледа децата си в кюстендилското село Раненци пред Варна. За планината и хората: Какво означава отговорен туризъм? Гост в студиото Владимир Милушев, планинар. Клуб „Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза. За първи път с предадените пластмасови капачки се дарява апаратура на..

публикувано на 11.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Понижиха ли се цените на основни хранителни продукти на едро в разгара на лятото? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ, за пазарната картина и очакваните тенденции. Най-доброто от труда на животновъдите и производителите на храна ще бъде представено на шестия Църногорски събор „В сърцето на Граово“. Юлия..

публикувано на 10.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

В условия на политическа нестабилност, можем ли да очакваме депутатите в 50-то Народно събрание да изведат докрай съдебната реформа?  - Велислав Велчиков, юрист и политически анализатор от “Правосъдие за всеки”. За процесите в ДПС и отражението им върху политическата ситуация в страната, за съдбата на втория и третия мандат за съставяне на..

публикувано на 10.07.24 в 03:00
Проф. Веселин Вучков

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

С бившия вътрешен министър, проф. Веселин Вучков, ще представим авторския му учебник за полицаи. За реформите в системата и за вътрешната сигурност ще разговаряме с него. Богати ли сме наистина, ние, българите – с професора по икономика, Преслав Димитров, ще коментираме данните, изнесени от Световната банка за състоянието на нашите..

публикувано на 09.07.24 в 08:25

„Събуди деня“ с Агнес Манова

Тази година се отбелязва половин век от приемането на Сапарева баня за град. За активната подготовка и честванията по повод юбилея разказва Теменужка Митова, секретар на НЧ „Просветен лъч - 1905“. Една от забележителностите в Сапарева баня е и градският парк, носещ името на българския писател Николай Хайтов, който е живял и работил като..

публикувано на 09.07.24 в 04:00

"По първи петли“ с Петрана Кимчева

Как живеят днес хората в село Господинци? Разговор с кмета Ахмед Ходжов. Статия на Бог Хермес, единствен по рода си в България, бе открита на Хераклея Синтика. Разговор проф. д-р Людмил Вагалински, ръководител на разкопките. „Свет като цвет“ е изложена в Регионалния исторически музей в Благоевград. Светлана Костова, автор на..

публикувано на 09.07.24 в 02:00