Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Здравен компас“ на 28 ноември 2023 г. с Лалка Радкова

Д-р Борис Илчев от Клиниката по съдова хирургия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда ще преглежда в гр. Сандански на 9 и 10 декември. Съдови заболявания – диагностика, лечение.

След Шестия конгрес на БЛС – приоритетните цели, които обединиха, политици, законодатели и лекари – д-р Иван Маджаров, председател на БЛС.

 „В ритъма на сърцето“: Как студът влияе на  сърцето? Разговор с доц. д-р Красимира Христова - председател на Асоциацията по неинвазивна образна диагностика и медицински директор на Центъра по сърдечно-съдови заболявания.


Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

В седмицата, в която очакваме началото на промяната в управлението – ще има ли нови избори? Мнението на политолога доц. Милен Любенов. Как един бивш народен представител и бивш министър коментира случващото се в страната? – Емил Димитров – Ревизоро събеседник по темата. От началото на месеца страната ни не използва руски нефт...

публикувано на 05.03.24 в 08:30

„Здравен компас“ с Бойка Браткова

За детското и училищно здравеопазване ще разговаряме с д-р Теменужка Любенова, дългогодишен училищен лекар. Влиянието на храната за състоянието на щитовидната жлеза – ще чуем хранителния терапевт Яна Данаилова. Проф. Анна Лекова от БАН за значението на социално-асистивните роботи в сферата на психологията.

публикувано на 05.03.24 в 08:20

"Събуди деня" с Агнес Манова

Успешното интервю за работа – знаем ли как да се подготвим и кои са правилните стъпки, за да се чувстваме уверени? Разговор с Радослава Димитрова, експерт в управление на човешките ресурси. Една от най-живописните сгради в старинната част на Брезник е сградата на Класното училище. Тя съхранява 150 годишната история на града и просветното..

публикувано на 04.03.24 в 19:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Какъв е икономическият ефект за община Разлог от стопанисването и управлението на минералните находища? Разговор с Красимир Герчев, кмет на община Разлог. Кадин мост в Невестино – легенди за везири и невести. Историята на вековния мост разказва Елмира Василева. 30 вдъхновяващи истории за неочаквания път към дома. Разговор с..

публикувано на 04.03.24 в 08:30

“Събуди деня“ с Биляна Славчева

Споменът за Васил Левски е жив в сърцата и паметта ни. Ще припомним изреченото в ефира на Радио Благоевград от Кирил Колчаков от дупнишкото село Дяково, който разказва за връзката на негов родственик с Апостола на свободата при създаването на Първия таен революционен комитет в Дупнишка околия. „Живей на чисто“ WWF посвещава..

публикувано на 03.03.24 в 19:05

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

С редица тържествени мероприятия Благоевград отбелязва 146 години от Освобождението на България. Репортаж. Открит урок по родолюбие в РИМ – Благоевград.  За самоковските светлописци и първия български фотограф Анастас Карастоянов ще говорим с Любомир Николов, уредник в Историческия музей в Самоков. Изложба на икони – дърворезба на..

публикувано на 03.03.24 в 11:30

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубрика „Децата и спорта“: Разговор с Николай Попниколов - треньор в ДЮШ „Хлапетата“ за доброто представяне на два поредни турнира на най-малките футболисти от школата. Рубриката „Време за шампиони“: Боксов клуб „Ротунда“ се представи на Държавното лично отборно първенство в Плевен – коментар на Мартин Йорданов, треньор. Поредно..

публикувано на 03.03.24 в 08:10