Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събития и личности" на 8 декември 2023 г. с Давид Калпачки

Премиерът Николай Денков отчете първите шест месеца от работата на правителството. Каква оценка поставят политическите анализатори на кабинета? Какви са перспективите пред управлението? До къде може да стигне напрежението между партньорите във властта? – Анализи на Светлин Тачев от “Галъп” и доц. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации.

Политици от Югозапада с коментар на актуалните вътрешнополитическите събития – д-р Владимир Пандев от БСП, Иван Димитров от Демократична България и Георги Андонов, дългогодишен член на ГЕРБ.

На 8 декември ни гостуват студенти от ЮЗУ “Неофит Рилски” – Благоевград.

Ще чуете и част от новото интернет предаване на Радио Благоевград “Месецът” – с участието на студенти по политология в АУБГ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Разговор с  Димитър Малев – бронзов медалист по сумо от европейското първенство в Нови Сад. Рубриката „Децата и спорта“: Разговор с Велко Георгиев – треньор в ДЮШ „Пирин“  за силното представяне на отбора в А група на Зонално първенство София. Рубриката „Спорт за всеки“: Разговор с Мария Валеюва –..

публикувано на 18.05.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

За нощта на музеите разказва Здравка Димитрова – уредник в отдел „Връзки с обществеността” в РИМ Благовград В Перник наградиха участниците в националния литературен конкурс на името на Мария Смилова  – кореспонденция. Петя Хантова от Петрич представи в Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” в Благоевград последната си книга..

публикувано на 18.05.24 в 08:15

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За предизборната обстановка в Югозападна България?  Разговор  с политолога Борислав Ангелов. Съответстват ли доходите с данните на НСИ за средната работна заплата за издръжката на едно семейство? Коментар на икономиста доц. д-р Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Анкета с жители на Благоевград. Община..

публикувано на 17.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Покушението над премиера на Словакия - мотиви, последици и международен отзвук - Милен Керемедчиев, дипломат. Според прогноза на управителя на БНБ, България няма да успее да изпълни всички критерии за влизане в еврозоната до юни, когато излиза докладът за конвергенция. Коментар на икономиста Румен Гълъбинов. Ще представим новата книга..

публикувано на 17.05.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

От 17 май влиза в сила забраната на реклами за хазарт във всички медии, както и наличието на билбордове в близост до учебни заведения. Какви са реакциите? Питаме в анкета жителите на Благоевград. По темата за последиците от хазартната зависимост е разговорът с д-р Десислава Безинска - Шеинкова, доктор по психология от Югозападния..

публикувано на 16.05.24 в 08:30

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Как един учител от Рибново със своите ученици популяризира района, създавайки и облагородявайки туристически маршрути. Разговор с Ибрахим Кадриев. Историческият музей в град Гоце Делчев отбелязва „Нощ на музеите“. Разказва Петър Радев, уредник. Писателят Георги Връбчев с трогателно посвещение на Майка България . Разговор с..

публикувано на 16.05.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ Промениха ли се цените на храните след великденските празници и имаше ли нелоялни търговски практики в празничните дни? Ще чуем пазарния анализ на Владимир Иванов, председател на ДКСБТ, който ще коментира и конкретни потребителски казуси. В Благоевград ще се проведе кампания за изследване дишането на пушачите. Д-р..

публикувано на 15.05.24 в 08:30