Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" на 13 декември 2023 г. с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“

Как да реагираме при нелоялни търговски практики, предлагани от мобилните оператори? Интервю с Габриела Руменова, създател на Платформата „Ние, потребителите“, за третия подкаст, в който участва и Радио Благоевград, в лицето на журналиста Биляна Славчева, която разказва за конкретен потребителски казус.

Продават ни скъпи продукти след безплатни презентации – можем ли да ги върнем? За поредния „капан“, в който попадат много потребители, особено по време на коледно-новогодишните празници, разказва Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“.

„Земеделска рубрика“

Народното събрание гласува промени в Закона за тютюна и тютюневите изделия, касаещи нагреваемите тютюневи изделия. Ще има ли последствия за тютюневия бранш? Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България - НАТ, 2010.

„Ние и животните“

Европейската комисия поиска ново научно становище преди да реши за Европейската гражданска инициатива "Европа без кожи". Какво означава това и какви са шансовете европейските институции да забранят окончателно отглеждането на животни за ценни кожи? Владимир Нгуйен от Сдружение КАЖИ.

Какви въпроси представиха жители на Благоевград пред екипа на омбудсмана Диана Ковачева, който организира приемна в областния център? Репортаж.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

„Потребителска рубрика“: Пазарен ден в Благоевград. Репортаж. АУБ е домакин на Международната математическа олимпиада за студенти с участието на над 500 математици от цял свят. Д-р Юлиян Петров, председател на синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ се завърна от Х Световен конгрес на Интернационала на образованието в Буенос Айрес,..

публикувано на 07.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Решението на Конституционния съд, с което бяха отмени голяма част от последните изменения в Конституцията днес е публикувано в „Държавен вестник“. Така след дни на мястото на приетите от депутатите преди месеци текстове, ще бъдат върнати старите. Коментар на конституционния и правен експерт Велислав Величков. Нови предсрочни..

публикувано на 07.08.24 в 03:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Предстоят седмите избори за Народно събрание за последните три години. Коментари на политолога проф. д-р Тодор Галунов и на юридическия експерт д-р Иван Брегов. Събитията в Близкия Изток през погледа на арабиста проф. д-р Владимир Чуков. Пресконференция на кмета на Благоевград Методи Байкушев. За предстоящата извънредна..

публикувано на 06.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Бойка Браткова

Ранен сутрешен урок к ак да управляваме финансите си ще ни даде финансовия т мениджър, Снежанка Шалганова. Успяват ли Летните олимпийски игри да изпълнят мисията си, че спортът обединява и е за „един мирен свят“ – ще включим от лекоатлетическата писта в Благоевград, олимпиеца от 1980—та, Йордан Янев. Местните власти –..

публикувано на 06.08.24 в 05:00
Белица

"По първи петли“ с Елизабет Александрова

Древни светилища и исторически обекти разкриват богатата история на Белица. Йордана Георгиева от Туристическия информационен център в Белица, за най-интересните забележителности в района. Разказът „Майка“ на Ивелина Радионова спечели Националната литературна награда „Владимир Караджов“. Интервю. 130 години отбелязва НЧ „Никола..

публикувано на 06.08.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

В рубриката „Трудова борса“ ще представим свободните работни места на територията на община Благоевград, както и актуалните програми за безработни и неактивни лица. Спасяването на хижите и заслоните в България мисия на кампанията на Българския туристически съюз „Хижа на годината“, с която се насочва  общественото внимание в подкрепа на..

публикувано на 05.08.24 в 08:00

"Събуди деня" с Мария Благоева

Проектите по Националната инвестиционна програма,  законопроектът за ВиК услугите и работата на местната власт в условия на нестабилна политическа среда. Коментар на Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев. МБАЛ „Иван Скендеров“ с обновено педиатрично отделение. Разговор с д-р Петър Филибев, управител на болницата в Гоце Делчев...

публикувано на 05.08.24 в 05:00