Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Давид Калпачки

Слушайте на 17 януари от 13 до 16 часа

„Потребителска кошница“

Що е то „шринкфлация“ и при кои продукти се наблюдава? Ще чуем коментара на Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, по повод направена проверка, относно грамажа и цената на шоколадови бонбони.

Деца от Младежкия парламент в Благоевград ще раздават чай и усмивки пред Община Благоевград. Репортаж от инициативата „Младежки парламент топли града“.

„Земеделска рубрика“

Ясни са единичните ставки по сортовите групи тютюн за обновената финансова схема „Преходна национална помощ за тютюн“, Кампания 2023. Цветан Филев, председател на НАТ, 2010 и президент на европейските браншови организации UNITAB и ELTI, за тази и други новини от проведения Консултативен съвет по тютюна.

Как се отразява на овощните насаждения големите температурни амплитуди през месец януари? Проф. Димитър Сотиров, заместник-директор на Института по земеделие в Кюстендил.

„Ние и животните“

Безплатна кастрация на бездомни и дворни кучета е една от мерките на Приюта за безстопанствени животни в Благоевград за намаляване популацията на бездомните животни. Интервю с Ирена Везенкова, управител на приюта.

Какъв контрол ще налага ОДБХ-Благоевград, относно задълженията на собствениците към домашните им любимци? По темата ще чуем коментар на д-р Силвия Маврикова - старши инспектор в отдел „Здравеопазване на животните", при ОДБХ Благоевград.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Защо от ПП-ДБ поискаха среща при президента преди да получат втория мандат за съставяне на кабинет и какъв е резултатът от разговорите? Актуалната политическа ситуация ще коментираме с политолога Константин Праматаров. Покушението срещу Доналд Тръмп - евентуалните мотиви, отзвукът и влиянието върху кампанията и предстоящите президентски..

публикувано на 16.07.24 в 03:00

"По първи петли“ с Мария Благоева

Ще ви запознаем с Николета Иванова, която избра да отгледа децата си и да твори в кюстендилското село Раненци. Археологическият музей в Сандански организира традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“. Разговор с директора Антон Ковачев. Община Сатовча реши сама да построи площадка за медицински хеликоптери..

публикувано на 16.07.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Археологическият музей в Сандански организира традиционната си лятна археологическа школа „Търсачи на старини“. Разговор с директора Антон Ковачев.  Кога ще бъде реализиран проектът за газопроводно разклонение до Банско и Разлог? Разговаряме с Красимир Герчев, кмет на община Разлог.  Започва записването на учениците в гимназиите след..

публикувано на 15.07.24 в 08:30

„Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Кандидатстването на община Сатовча за Рекордите на Гинес за община с най-много съградени чешми в света, навлиза във финална фаза. Арбен Мименов, кмет на общината, за процедурата и значението на това признание за местните хора. „Живей на чисто“ Почистване на НП „Рила“ организира Сдружение „За земята“. Как можем да..

публикувано на 15.07.24 в 04:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

"Защотковците": Антония Димитрова от Петрич и нейните по-малки братя - близнаците Християн и Валентин разказват за лятото и мечтите си. Лавандулата - лилавата магия на природата. Какви са ползите за семейството? В Историческия музей в Брезник в представят изложбата на НЗМ-София "България- страната на маслодайната роза". За..

публикувано на 14.07.24 в 10:01

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Третата неделя след Петдесетница: неделята  на Светите Отци  от шестте вселенски събора – отец Светослав Кючуков. Пред първото издание на Националния туристически фестивал (19 - 21 юли под връх  Мальовица) - Венцислав Венев, председател на БТС. Защо горещите..

публикувано на 14.07.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Красимир Балъков с коментар за финала на Евро 2024 година. Рубриката „Българските олимпийци“: Разговор с Катрин Тасева за олимпийските трепети и надежди. Рубриката „Футбол от региона“: Разговор с Христо Господинов, треньор на ФК „Миньор“ – преди старта на двубоите във Втора футболна лига...

публикувано на 13.07.24 в 08:10