Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Слушайте на 20 януари от 17 до 19 часа

Пореден успех за спортните танци в Благоевград! Разговор с Никол Милчева състезателката на клуб по спортни танци „Импулс“ спечелила бронзов медал от Национален шампионат на Италия по спортни танци за юноши и девойки старша възраст.

Световен ден на снега в Банско. Какви изненади има за най-малките скиори и как е организиран празникът? Разговор с Иван Обрейков, маркетинг-директор на компанията концесионер на съоръженията.

Традиционният детски футболен турнир "Пирин къп Сандански“ събира отбори от шест държави – коментира Йордан Тушев – организатор на турнира.

Спортист на годината на община Гоце Делчев – разговор с  Костадин  Харисков – специалист "Младежки дейности и спорт”.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Автор на илюстрацията: Милена Радева

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

Гост в студиото ученичката Биляна Борисова, лауреат в конкурса „Звезди в Радиото“. "Благотворителен книжен базар с кауза" – инициатива на БМЧК-Благоевград. Разговор с Ния Гогушева, областен координатор на младежката организация. Кои са шампионите по четене в образователната платформа „Книговище“ и как се представиха учасниците от..

публикувано на 26.05.24 в 10:35

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Четвъртата неделя след Пасха: неделя на Разслабления – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката „Кривото патенце“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: За климата, пчелите и хората – Надежда Шопова, асистент в секция „климат“ в Института за изследвания на климата,..

публикувано на 26.05.24 в 05:00

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Карина Халачева представи в Благоевград електронните си книги: ”Детската психология” и  „Как от невзрачно момиче да се превърнеш в забележителна жена”. „Завръщане в Благоевград” – изложба – спомен за костюмографа  Лили Бенева – интервю с дъщеря й Весела Ножарова. „Откачени съботи” – книга с  разкази представи в Регионалната..

публикувано на 25.05.24 в 08:15

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Фен клубът на „Левски“ от град Петрич с инициатива. Първокласници в община Петрич ще получат книжка с вечните цитати на Васил Левски – разговор с Велик Гогов – председател на фен клуба. Рубриката „Спорт за здраве“: Кои упражнения в коя възраст са най-полезни и приятни? Разговор по темата със сертифицирания инструктор по пилатес и йога Рита..

публикувано на 25.05.24 в 08:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

24-ти май Ден на българската просвета и култура: 24-ти май в историята на България. Разговор с историка проф.д-р Петко Петков. Репортаж от честването в Националната хуманитарна гимназия /бивша Солунска/ „Св.св.Кирил и Методий“ в Благоевград. Репортаж от честванията в Кюстендил. Репортаж от парада на училищата в..

публикувано на 24.05.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. За словото, буквите, грамотността, образованието и историята ще разговаряме с историка проф. Милко Палангурски и с д-р Юлиян Петров, председател на синдикат “Образование”. Ще ви срещнем с учители от..

публикувано на 24.05.24 в 05:00

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Обжалват пред Върховния административен съд правилата на Здравната каса за отпускане на специални медицинските храни.  Причината е, че зададените условия дискриминационно лишават от възможност за реимбурсация всички пациенти над 18 г. с разнообразни диагнози и състояния. Темата коментира Антоанета Иванова от сдружение „Спина бифида и хидроцефалия..

публикувано на 23.05.24 в 08:30