Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Слушайте на 21 февруари 10:00 – 11:00 ч.

Нова стипендиантска програма за развитие на технологични лидери ще осигури подкрепа на български студенти в областта на математиката и информатиката.

Анелия Попова, учител по икономика в Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“ гр. Петрич получи наградата  „Учител на годината по икономика“ от министъра на образованието Галин Цоков. Интервю.

Близо 100 ученици се включиха в областния кръг на Националното състезание „Ключът на музиката“. Разговор с Александър Георгиев, учител по музика в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Симитли, Китан Стойчев, учител по музика в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ /Бивша Солунска/ и ученици. 
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Изгрей, зора“ с Кирил Алексиев

Западните български говори – разговор с проф. Ана Кочева от БАН. Работата и срещите на „Пътуващото читалище“ – Ивайло Шопски. Николай Поппетров от Института за исторически изследвания към БАН – Българският Великден и Македония през 1941-ва година – разговор с продължение.

публикувано на 14.04.24 в 07:00

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Четвъртата неделя на Великия пост: Преподобни Йоан Лествичник – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката  „Лявото око на царя“. ПРЕМИНИ НА ЗЕЛЕНО: Калцият в почвата: ново средство за борба с климатичните промени - Роман Рачков - агроном,..

публикувано на 14.04.24 в 04:00

„Арт сезони“ с Юлия Караджова

Женската  фолклорна певческа група „Седмошарица” към читалище „Нови хоризонти 2009” в Перник  отпразнува 10 години от създаването си. „4 месеца и 22 часа в Китай” – нова  книга, която авторката Таня Глухчева представи в Регионалната библиотека на Благоевград. „Златен кукерикон” за актьора Калин Врачански – за принос в развитието на..

публикувано на 13.04.24 в 08:05

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

18 дисциплини на 19-то издание на студентската олимпиада, организирана от Американския университет в България (АУБ) – подробности от клуб „АУБ Олимпикс“. „Българските олимпийци“: Разговор с Йорданка Благоева, носител на сребърен и бронзов олимпийски медал – за подготовката, времето и мотивацията.   „Време за шампиони“: На финала на..

публикувано на 13.04.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Финансовото състояние на България за пореден път е повод за включване на темата в предизборната борба. Разговор с икономиста проф. Боян Дуранкев. Проблемите на демографската криза у нас отново е извън коментарите на представителите на основните партии – Калоян Паргов – председател на Стратегическия институт за национални политики и идеи...

публикувано на 12.04.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Скандалите в Министерството на вътрешните работи – генезис и развитие. Разговор с Румен Петков, бивш вътрешен министър и лидер на АБВ. Ще разберем и как обединението Левицата ще се яви на предстоящите избори 2в1. Възможно ли е широко дясно-консервативно обединение? Разговор с Борис Ячев, лидер на Консервативна България. Формацията ще се яви..

публикувано на 12.04.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Как капачките обединиха хиляди доборволци в подкрепа на родилните и детски отеделения в страната? За новите каузи - среща с Лазар Радков, двигателят на кампанията „Капачки за бъдеще“. Ден на отворените врати в Техническия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“. Благоевградските Грифони възобновяват традиционния турнир по..

публикувано на 11.04.24 в 08:30