Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Слушайте на 2 април, 13.00-16.00 ч.

Предстои провеждането на поредните предсрочни избори. През тази седмица ще узнаем и имената на министрите в служебния кабинет. Коментар на политолога Борислав Ангелов.

Адекватно ли е поведението на страните от ЕС и на България по отношение на националната сигурност? Разговор с  о.з.полк. Диман Георгиев – магистър по международна и национална сигурност в разговор за войната в Украйна и за военните конфликти по света.

След атентата в Москва. Разговор и за продължаващите военни операции в различни краища по света с арабиста проф.Владимир Чуков.

Разговор с проф.Румен Ваташки за книгата му „Завръщането към корените. Историята на село Друган, Радомирско“.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Събуди деня“ с Ваня Бахчиванова

Репортаж от срещата на кмета на Община Благоевград Методи Байкушев с жителите на квартал „Струмско“. НевидимиТЕ – децата с аутизъм, които все още не получават необходимата подкрепа и разбиране от обществото ни. Как един треньор по борба посвети живота си на тези деца и техните родители? Разговор с Емил Нешев, основател на училище за родители..

публикувано на 17.04.24 в 07:05

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

105 години знание и успехи в Профилираната гимназия „Пейо Яворов“ в  гр. Петрич. Радио Благоевград гостува в училището с над един век история. В изнесеното студио ще разговаряме за миналото, настоящето и бъдещето на гимназията, за заслужените отличия, поводи за гордост и всичко за училищния живот в Профилираната гимназия...

публикувано на 17.04.24 в 07:00

„Здравен компас“ с Лалка Радкова

Световен ден за борба с хемофилията - проф. Тошко Лисичков, ръководител на Експертен център за вродени куаголопатии и редки анемии. Национална скринингова кампания за рак на дебелото черво за мъже и жени от 50 до 74 г. – Елена Джамбазова от Фондация „Лъчезар Цоцорков“, организатор на кампанията.

публикувано на 16.04.24 в 11:08

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Започна регистрацията на партиите и коалициите за участието в изборите на 9-ти юни. Все по- оспорвани стават и споровете по основни въпроси, свързани с управлението на страната – политологът доц. д-р Милен Любенов. Светът беше пред нова война в Близкия изток – коментар на полк. о.з. Диман Георгиев, експерт по международна и национална..

публикувано на 16.04.24 в 09:00

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ „Да се хванем за зелено“ в Подгорието“! С какво ще бъдат изненадани гостите на тридневния празник, организиран от Сдружение "Биоматера" и Slow Food в България, разказва София Илкова, един от организаторите.  Как един селски център може да придобие европейски вид? Разговор с Радостина Сусанина, кмет на село Овчарци, община..

публикувано на 16.04.24 в 06:00

"По първи петли“ с Агнес Манова

Минералната вода от местността „Лесков дол“ е известна от векове в Брезник като „светената вода“. Историята на минералния извор Желязна вода разказва Станислава Георгиева,  директор на Държавен архив–Перник. „Да запалим и съхраним огъня български“ – каузата на хореографа и председател на Български арт и фолклорен център „Нестия“  Христо..

публикувано на 16.04.24 в 02:00

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Българското национално стопанство и политическите трусове: А сега накъде – по темата ще разговаряме с проф. Преслав Димитров, преподавател в Стопанския факултет на ЮЗУ. Предприемачеството и бизнес климатът у нас - ще чуем мнението на бившия вицепремиер Лидия Шулева, в качеството й на член на УС на Съвета на жените в бизнеса в България...

публикувано на 15.04.24 в 08:10