Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Слушайте на 12 април от 7 до 11 часа

Скандалите в Министерството на вътрешните работи – генезис и развитие. Разговор с Румен Петков, бивш вътрешен министър и лидер на АБВ. Ще разберем и как обединението Левицата ще се яви на предстоящите избори 2в1.

Възможно ли е широко дясно-консервативно обединение? Разговор с Борис Ячев, лидер на Консервативна България. Формацията ще се яви на изборите съвместно със Синя България н а Петър Москов и Вили Лилков. 

Ще се състои ли дебатът за Европа и мястото на България в ЕС, на фона на кампанията за предсрочните парламентарни избори? Разговор с проф. Светослав Малинов, политолог и бивш евродепутат и Теодор Славев, политолог.

ПП МИР избра новото си ръководство и презибра за председател Симеон Славчев – разговор с лидера на политическата формация.

Говорят депутатите: За политическата криза, за доверието в институциите, за еврозоната и Шенген, както и за бизнес климата в страната – разговори с Кристиян Вигенин от БСП и Деница Симеонова от ПП–ДБ.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Стрийм платформа ще излъчва в реално време заседанията на комисиите към ОбС-Благоевград. Каква е готовността на останалите общини за онлайн излъчване, отговаря Любица Томова, изпълнителен директор на Сдружението на Югозападните общини. С интересни събития отбелязват Световния ден на пчелата в Благоевград. Втори задължителен..

публикувано на 20.05.24 в 09:06

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Какво изисква дипломацията – за професията на дипломата ще разговаряме с директора на Дипломатическия институт към МВнР, Таня Михайлова. Как да управляваме финансите си ще попитаме финансовия мениджър, Снежанка Шалганова. За работата си в Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Паисий Хилендарски“ в Благоевград, ще ни разкаже..

публикувано на 20.05.24 в 08:10

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Професия пчелар – мисия възможна. За новия модел на обучение, който предлага единствения в България Пчеларския университет и за интереса на младите хора към тази професия, разказва Сергей Петров, основател на Платформата “Истински мед” и главен преподавател в Пчеларския университет, по повод Световния ден на пчелата...

публикувано на 20.05.24 в 05:00

"На отворен прозорец" с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Третата неделя след Пасха: неделята на светите мироносици – отец Светослав Кючуков. Минути за децата: приказката „Кристалното кълбо“. ПРЕМИИН НА ЗЕЛЕНО: Иновативни и креативни - екологичното образование отблизо - Анелия  Попова,  преподавател в Професионалната..

публикувано на 19.05.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Разговор с  Димитър Малев – бронзов медалист по сумо от европейското първенство в Нови Сад. Рубриката „Децата и спорта“: Разговор с Велко Георгиев – треньор в ДЮШ „Пирин“  за силното представяне на отбора в А група на Зонално първенство София. Рубриката „Спорт за всеки“: Разговор с Мария Валеюва –..

публикувано на 18.05.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

За нощта на музеите разказва Здравка Димитрова – уредник в отдел „Връзки с обществеността” в РИМ Благовград В Перник наградиха участниците в националния литературен конкурс на името на Мария Смилова  – кореспонденция. Петя Хантова от Петрич представи в Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” в Благоевград последната си книга..

публикувано на 18.05.24 в 08:15

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За предизборната обстановка в Югозападна България?  Разговор  с политолога Борислав Ангелов. Съответстват ли доходите с данните на НСИ за средната работна заплата за издръжката на едно семейство? Коментар на икономиста доц. д-р Григор Сарийски от Института за икономически изследвания към БАН. Анкета с жители на Благоевград. Община..

публикувано на 17.05.24 в 08:30