Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Започна регистрацията на партиите и коалициите за участието в изборите на 9-ти юни. Все по- оспорвани стават и споровете по основни въпроси, свързани с управлението на страната – политологът доц. д-р Милен Любенов.

Светът беше пред нова война в Близкия изток – коментар на полк. о.з. Диман Георгиев, експерт по международна и национална сигурност.

Изрязването на няколко дървета на централния площад в Дупница стана повод отново да се иска оставката на кмета на общината д-р Първан Дангов – Асен Кирилов от партия КОД.

Кметът на община Дупница даде отговор на някои от поставените въпроси – д-р Първан Дангов.

Пактът за миграция и убежището бе приет през тази седмица от Европейския съюз – разговор с евродепутата Емил Радев.

След лекцията в ЮЗУ „Изкуственият интелект: Кой взима решенията?“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Във втория ден от Страстната седмица поглед към страстите, които ни поднасят нашите политици преди поредните предсрочни избори - разговор с политолога Атанас Радев. Поглед назад в историята. Можем ли да говорим за подобен аналог в историята на България - за шести избори за Народно събрание за три години? – Анализ на историка проф. Милко..

публикувано на 30.04.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Потенциалът за развитие на балнео и СПА туризма в Югозападна България – предимства и спънки.Защо се неглижира превенцията чрез ползване средствата на минералните води? Ще чуем коментара на д-р Сийка Кацарова, председател на Българския съюз по балнеология. Как каузата „Оле Мале“ се превърна в социално предприятие, подкрепящо родители на..

публикувано на 30.04.24 в 04:00

"По първи петли“ с Елизабет Александрова

Над 120 000 тома художествена и научна литература предлага на своите читатели обновената библиотека в НЧ „Братя Миладинови -1914“ в Петрич. Разговор с Валентина Петрова, главен библиотекар. На официална церемония бяха обявени победителите в годишните награди  на организацията „TimeHeroes“. С награда „Героите“ беше отличена и..

публикувано на 30.04.24 в 02:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Кога и с какво може да ни помогне омбудсманът на Община Благоевград? Гост в студиото Злата Ризова – обществен посредник. Г Д „Изпълнение на наказанията“ обобщава проекта  " И зграждане на пилотен затвор и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода", финансиран от Норвежкия финансов механизъм. Репортаж от село Самораново...

публикувано на 29.04.24 в 08:30

„Идеи, интереси, бизнес“ с Бойка Браткова

Икономическото сътрудничество между България и Северна Македония на фона на политическата нестабилност в двете държави - ще коментираме с журналиста от Скопие, Атанас Величков. Модерната търговия и перспективите пред сектора на услугите – по темата ще разговаряме с изпълнителния директор на Сдружението за модерна търговия, Николай Вълканов...

публикувано на 29.04.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

„Актуално“ Ще „боядисват ли яйца по пътищата“ земеделците за Великден? Доколко са удовлетворяващи за животновъдите договореностите след срещата с ръководството на служебния кабинет, предстоят ли нови протести и каква цена на агнешкото месо да окачваме за великденските празници? Ще чуем коментара на Симеон Караколев, съпредседател на..

публикувано на 29.04.24 в 04:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

На Цветница с детската авторка Магдалена Борисова ще се разходим в „Градинката на баба Дора“. Ще се срещнем с най-ароматните цветя, най вкусните зеленчуци и ще си припомним, защо е важно да бъдем добри. Гости в студиото на Радио Благоевград ще бъдат дизайнерът Надежда Андонова и Александрина Пандурска, която е пето поколение „плетач“...

публикувано на 28.04.24 в 10:18