Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Слушайте на 16 май 2024 година от 13:00 до 16:00 часа

От 17 май влиза в сила забраната на реклами за хазарт във всички медии, както и наличието на билбордове в близост до учебни заведения. Какви са реакциите? Питаме в анкета жителите на Благоевград.

По темата за последиците от хазартната зависимост е разговорът с д-р Десислава Безинска - Шеинкова, доктор по психология от Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград и ръководител на Център за работа с хазартна зависимост.

Поведенческото пристрастяване на младежите към гейминга и всичко, което предлагат дигиталните устройства - коментира Георги Млеканов, организационен психолог.

С надслов „Библиотеките по-нужни от всякога“ за 18-та поредна година с редица събития Регионалната библиотека в Кюстендил се включва в националната седмица на библиотеките. Разговор със София Пейчева, директор на културния институт в областния град.

Дърворезбените кръстове – изкуство в миниатюра! Какво символизират и в кои православни храмове в Югозапдна България се съхраняват, както и запазена ли е традицията в изработването им, разказва историкът д-р Вера Атанасова-Ковачева.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

Спасовден е празник на хлебарите, сладкарите, шофьорите и цветарите.  Какъв е интересът към професията на хлебопроизводителя в днешно време и какви са предизвикателствата пред бранша? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. За цветарството като професия, бизнес и..

публикувано на 13.06.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Здравни работници и преподаватели по физическо възпитание се завърнаха от обучение в турския град Сакария по програма Еразъм. За образователния обмен разказва Ибрахим Кадриев, преподавател. Отминалата предизборна кампания през обектива на един журналист и фотограф. Гост в студиото Александра Димитрова, журналист. Защо хората в..

публикувано на 12.06.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

НВО по математика за учениците от 10-ти клас. Как учениците от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Благоевград коментират матурите? Анкета. За предизвикателсвото да започнеш учителска кариера в малко населено място и да преподаваш математика в слети паралелки. Разговор с Фатима Кавалова,  учител по математика,..

публикувано на 12.06.24 в 08:15