Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Арт сезони" с Юлия Караджова

Слушайте на 18 май 2024 г. от 14 до 17 часа

За нощта на музеите разказва Здравка Димитрова – уредник в отдел „Връзки с обществеността” в РИМ Благовград

В Перник наградиха участниците в националния литературен конкурс на името на Мария Смилова  – кореспонденция.

Петя Хантова от Петрич представи в Народно читалище „Никола Вапцаров 1866” в Благоевград последната си книга „Премълчана луна”.

„Играта и тялото -тялото в играта” - социокултурни изследвания на Венцислав Божинов – разговор в ефир.

Разговор в ефир с Валентин Дишев – един от отличените за медийно  отразяване на важни исторически събития в РИМ – Благоевград.

Актьорите за спектакъла „Рожденият ден на инфантата” по приказката на Оскар Уайлд.

Спомен за актьора Иван Симеонов.  
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година.Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

Спасовден е празник на хлебарите, сладкарите, шофьорите и цветарите.  Какъв е интересът към професията на хлебопроизводителя в днешно време и какви са предизвикателствата пред бранша? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България. За цветарството като професия, бизнес и..

публикувано на 13.06.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Здравни работници и преподаватели по физическо възпитание се завърнаха от обучение в турския град Сакария по програма Еразъм. За образователния обмен разказва Ибрахим Кадриев, преподавател. Отминалата предизборна кампания през обектива на един журналист и фотограф. Гост в студиото Александра Димитрова, журналист. Защо хората в..

публикувано на 12.06.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

НВО по математика за учениците от 10-ти клас. Как учениците от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ и от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“ Благоевград коментират матурите? Анкета. За предизвикателсвото да започнеш учителска кариера в малко населено място и да преподаваш математика в слети паралелки. Разговор с Фатима Кавалова,  учител по математика,..

публикувано на 12.06.24 в 08:15