Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Агнес Манова

Слушайте на 11 юни от 07.00 до 10.00 ч.

За седма година се търсят ментори за инициативата „Скритите таланти на България“, която  дава шанс за професионална реализация на даровити младежи, лишени от родителски грижи или живеещи в рискова среда. За подкрепата на младежите обяснява Михаела Стойкова, председател на Сдружение „Операция: Плюшено Мече“.

В предизборната кампания не се чуха предложения, които да се отнасят за хората с увреждания – за тях в България няма свобода на движение и все още градската среда е недостъпна. Ще чуем позицията Диян Господинов, който вече 17 години се сблъсква с недостъпната среда.

Алтернативни пътешествия с емоции - тенденцията да се търсят неизвестни дестинации и нови преживявания с елемент на изненада или висок адреналин. За пътешествениците е разговорът с Елеонора Йосифова, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм.

Чрез дарения по проекта „Земя под закрила“ са закупени земи в България, в които вече гнездят световно застрашени видове птици. По темата ще чуем Йорданка Горанова, Българско дружество за защита на птиците.

В рубриката „Старите нови занаяти“:

В трънското село Бусинци се готвят за „Фестивала на сръчните ръце“. За предстоящото и чакано събитие разказва Стефка Бонева, организатор.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

„Защотковците“: За лятото, ваканцията, музиката, танците и мечтите ще говорим с бъдещата третокласничка Дея Деянова. Тя ще ни представи и своята първа записана песн – „Червейче“. Гости в студито на Радио Благоевград ще бъдат Елена Цушко, Йорданка Терзиева и Десислава Тасева. Ще говорим за това с какви чувства се разделят с училището и новите..

публикувано на 16.06.24 в 10:59

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „ Децата и спорта“: II летен турнир по художествена гимнастика "MAGIC SUMMER CUP-2024“ – Симитли, разговор с организаторите. Среща с най-малкия шампион по таекуондо Преслав Стоянов от Петрич. Сандански е  домакин на волейболен турнир "Sandanski Cup". Разговор с организира от волейболен клуб „Медиус“ – Сандански Стоян..

публикувано на 15.06.24 в 08:20

"Арт сезони" с Юлия Караджова

В Благоевград започва 13-тия  Национален преглед „Нашите деца свирят Бах” – разговор с Илиян Юручки – секретар на Народно читалище „Никола Вапцаров 1886” Благоевград. ХХV Международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията” – разговор в ефир с Катя Ерменкова и Иван Топалски. "От Трън по-убаво нема" – 11 национален фестивал на..

публикувано на 15.06.24 в 08:05

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

Поглед към международните кризи в района и доколко те оказват влияние върху политическата криза в България – о.з. полковник Диман Георгиев – експерт по международна сигурност. По-реалистично е да влезем в Еврозоната през 2026-та година. Това е изводът в Годишния доклад за състоянието на икономиката - коментар на доц. д-р Григор Сарийски..

публикувано на 14.06.24 в 08:30

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент. “Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград...

публикувано на 14.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Спасовден в благоевградското село Горно Хърсово. То е единственото населено място на територията на общината, което отбелязва своя храмов празник на този ден. Репортаж Център за специална образователна подкрепа  „Св.Паисий Хилeндарски" в Благоевград смодерен СТЕМ център, производствен център, а дворът от 4 дка ще бъде изцяло с трева за..

публикувано на 13.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

В предаването „Приемна в ефир“ ще разговаряме с директора на БЧК – Благоевград, Йорданка Стойчева, относно Програмата „Храни и основно материално подпомагане 2021 – 2027“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. В момента тече подготовката за втория транш по програмата. В навечерието на Световния ден на кръводарителя 14 юни, гост..

публикувано на 13.06.24 в 08:15