Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 13 юни от 07.00 до 10.00 ч.

Спасовден е празник на хлебарите, сладкарите, шофьорите и цветарите.  Какъв е интересът към професията на хлебопроизводителя в днешно време и какви са предизвикателствата пред бранша? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

За цветарството като професия, бизнес и творчество. Репортаж.

Общински младежки парламент в Благоевград изпрати своите абитуриенти и отпразнува 24-ти рожден ден. Репортаж.

Как живеят днес хората в гоцеделчевското село Господинци? Разговор с кмета Ахмед Ходжов.

„Европейски гид“ – ЕК с поредна инициатива за младите хора - DISСOVER EU. Йорданка Чобанова, ръководител на Представителството на ЕК в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Неделя у дома“ с Юлия Караджова

На 6 октомври се навършват 1010 години от трагичната смърт на цар Самуил, който  през 1014 година  получава сърдечен удар при вида на войниците си, ослепени след битката при Беласица - разговор с историка Сотир Иванов от Петрич. Виктория Енрико Георгиева  представи  втората си книга „Всичките наши решения” пред благоевградска публика –..

публикувано на 06.10.24 в 10:08

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Актуална информация, прогноза на синоптиците, пътна обстановка. Духовната смърт е много по-страшна от телесната - минути за православие с отец Светослав Кючуков. Време за децата: приказката „Бременските градски музиканти“. В сезона на електрическите тротинетки - кметът на Кюстендил Огнян Атанасов за разяснителната..

публикувано на 06.10.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“ – Зрелищен двубой очаква Кубрат Пулев с носителя на пояса Махмуд Чар. Мачът е  за регулярната титла на Световната боксова асоциация (WBA). Рубриката „Екстриймни спортове“:  Разговор с Калоян Найденов организатор на единственото състезание по траялен офроуд в село Мърчево. Рубриката „Децата и спорта“:..

публикувано на 05.10.24 в 08:00

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

Пътна информация, прогноза за времето, културен календар, любопитки от деня, радиопазар. Минути за най-малките ни слушатели, които ще чуят поредицата истории от Патиланци на Ран Босилек. Тази неделя благотворителна хоротека ще обедини всички ансамбли в Благоевград, в подкрепа на техен колега, страдащ от онкологично заболяване. Повече за..

публикувано на 05.10.24 в 07:07

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Търсят се учители доброволци в подкрепа на ученици в неравностойно положение. Инициативата на фондация „Дари знание“ е в помощ на деца, които нямат възможности за частни уроци и подготовка в училище. Разговор с Мариана Костова, председател на организацията. „Да поработим, за да работим“ е проект, насочен към младите хора, които чрез..

публикувано на 04.10.24 в 08:30

"Сюжети от деня" с Ваня Бахчиванова

Предстои есенната кампания на „Капачки за бъдеще“ в Благоевград. Наши гости в студиото ще бъдат Евелина Радойчева и Кристина Грозданова от „Клуб за бъдеще“ Благоевград и Румен Бойчев, човекът, който инициира поставянето на две нови сърца в града. С тях ще разкажем повече за кампанията и новите сърца в ж.к. „Запад“ и квартал „Струмско“ в Благоевград...

публикувано на 03.10.24 в 09:45
Методи Байкушев

"Събуди деня" с Мария Благоева

Величието и трагизма в делото и съдбата на цар Самуил. Разговаряме с Магдалена Шимова от Исторически музей-Петрич. Благоевград – зелен и благоустроен. Възможно ли е това? Гост в студиото Методи Байкушев, кмет. Общини в Югозапада искат спешна промяна на районите за планиране в България . Разговор с Йордан Беловодски от..

публикувано на 03.10.24 в 06:05