Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 13 юни от 07.00 до 10.00 ч.

Спасовден е празник на хлебарите, сладкарите, шофьорите и цветарите.  Какъв е интересът към професията на хлебопроизводителя в днешно време и какви са предизвикателствата пред бранша? Марияна Кукушева, председател на Националния браншови съюз на хлебопроизводителите и сладкарите в България.

За цветарството като професия, бизнес и творчество. Репортаж.

Общински младежки парламент в Благоевград изпрати своите абитуриенти и отпразнува 24-ти рожден ден. Репортаж.

Как живеят днес хората в гоцеделчевското село Господинци? Разговор с кмета Ахмед Ходжов.

„Европейски гид“ – ЕК с поредна инициатива за младите хора - DISСOVER EU. Йорданка Чобанова, ръководител на Представителството на ЕК в България.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня“ с Агнес Манова

Нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци, както и поставянето им в контейнерите за битови или разделно събирани отпадъци се санкционира. Как да се освободим от строителните отпадъци?  По темата разговор с инж. Васил Бачев, ОП „Чистота – Благоевград“. Преди Черешова задушница граждани алармират, че Новият гробищен парк в..

публикувано на 20.06.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Мариана Попова

Благоевградчани с инициатива за облагородяване на градската част по поречието на река Благоевградска Бистрица. Алекс Драганчева – студенка в Германия, чиято магистратура е насочена към изучаването на градската част на коритото на реката. Тя издирва документи и снимков материал, които разказват как е изглеждало поречието на Бистрица в..

публикувано на 20.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Мария Благоева

Народното събрание започна работа. Ще има ли кабинет? Коментар на Калоян Ханджийски, общественик. Библиотеките и цифровата трансформация. За конференцията на Българската библиотечно-информационна асоциация разговаряме със Соня Иванова от Регионалната библиотека в Благоевград. Деца от Гоце Делчев с призови места на Международно..

публикувано на 20.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска кошница“ На прага на лятото: Как ще пътуваме в Шенгенското пространство по въздух и вода? Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“. Извънредна сесия на Общинския съвет в Благоевград. Репортаж.  „Земеделска рубрика“ България продължава да е лидер в отглеждането на..

публикувано на 19.06.24 в 08:30
Ивайло Златанов

„Аз, Буки, Веди“ с Бойка Браткова

С началника на РУО на МОН в Благоевград, Ивайло Златанов, ще коментираме отминалата изпитна сесия за зрелостниците, и провеждащата се в момента кандидат-гимназиална кампания. Чрез репортерски включвания ще разберем как стартираха изпитите по БЕЛ за седмокласниците. А със заместник-директора на Центъра за личностно и творческо развитие..

публикувано на 19.06.24 в 08:15

"Събуди деня“ с Росинка Проданова

Какво казаха избирателите на тези избори, разбират ли ги политиците ? – Мнения събрани в Благоевград, коментар на социолога Кънчо Стойчев. Защо хората не разбират политиците? – доц. Елена Ставрова, кандидат за депутат, финансов експерт. Конституционният път към повия български кабинет – доц. Наталия Киселова, преподавател по..

публикувано на 19.06.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

След изборите на Европарламент и за депутати в 50-тото Народно събрание кои прогнози се сбъднаха? Ще имаме ли ново, избрано от парламента правителство? Разговори с проф. Марин Русев и с политолога Борислав Ангелов. В Дупница бе приета средносрочна бюджетна прогноза – Костадин Костадинов - председател на Общинския съвет. Жителите..

публикувано на 18.06.24 в 08:30