Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събития и личности" с Давид Калпачки

Слушайте на 14 юни от 7 до 11 часа

Водещата тема в седмичното обзорно предаване за политика “Събития и личности” ще бъдат резултатите от предсрочните парламентарни избори и изборите за Европейски парламент.

“Възраждане” ще бъде четвъртата по големина партия в 50-то НС, изпраща и трима евродепутати - коментар на Цвета Рангелова, депутат от 1 МИР Благоевград.

Фрагментираното ляво - липса обединение и отсъствие на силни послания - Албина Анева от “Солидарна България” и Христо Колев от “Левицата”. Двамата бяха водачи на листите в Благоевград.

Защо десните избиратели не припознаха коалицията “Синя България” на изборите на 9 юни? - Анализ на Цецка Бачкова, един от основателите на обединението.

ЦИК обяви имената на новите 17 български членове на Европейския парламент - разговаряме с Цветелина Пенкова от БСП, която ще бъде втори мандат в ЕП и Илия Лазаров, новоизбран евродепутат от ГЕРБ–СДС.

Силен резултат на ДПС в Югозапада и втора политическа сила в парламента - коментар на Радослав Ревански, кмет на Белица и член на ръководните органи на партията.

Следизборни сюжети от Югозапада – репортаж.  

14 юни - Световен ден на кръводаряването - Стефка Попова, председател на Българската организация за доброволно кръводаряване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"На отворен прозорец“ с Росинка Проданова

Честит празник! „ Съхраняваме българщината  чрез любовта  към народните традиции и творчество “ – Катя Стоянова от групата за народни песни в село Логодаж и майсторка на шита дантела. „ България е силна държава, когато е независима и единна “ – Васил Багашки и Милчо Стоименов от клуб „Традиция“ – Благоевград. „Независимостта на..

публикувано на 22.09.24 в 04:00

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Разговор с Иван Баряков – треньор по биатлон в клуб „Банско 2019“ за силното представяне на клуба в Сиеница, Сърбия  на  Балканската регионална купа по летен биатлон. Рубриката „Спорт и забавление“: Иван Калибацев – треньор по тенис и неговите синове разказват за емоциите от мача между Новак Джокович и Григор..

публикувано на 21.09.24 в 08:00

"С усмивка в събота" с Ваня Бахчиванова

Във времето ни заедно до 09:00 часа очаквайте: От 06:00 до 07:00 часа събуждаме деня с усмивка, хубава музика и сервизна информация като пътна обстановка, прогноза за времето, любопитно за днешния ден и предстоящите събития от него в културния календар от областта. След сутрешния информационен бюлетин на БНР в О7:00 часа пък ще чуете..

публикувано на 21.09.24 в 05:35

„Сюжети от деня“ с Иван Лазов

Преди деня на Независимостта на България. Какви изводи ни дава историята на страната ни?- Мнението на историка проф.д-р Милко Палангурски. Подготовката за поредните предсрочни избори за Народно събрание –разговор с Цветелина Пенева член на Обществения съвет към ЦИК. Как роденият  в Дупница  и бивш народен представител от..

публикувано на 20.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

"Вендинг машини за лекарства – помощ за малките населени места или опасност за общественото здраве?" Темата е провокирана от законопроекта на “Възраждане”. В предаването ще чуем мненията на: Цвета Рангелова, народен представител; Константин Качулев, фармацевт; д-р Илко Семерджиев, бивш министър на здравеопазването. Новият..

публикувано на 20.09.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

Благотворителна кампания „Усмивка за Цецо“ за набиране на средства за спешно стоматологично лечение на 28-годишния Цветан Керемидаров с тежко психическо заболяване. За подкрепата, от която се нуждаят младежа и неговия баща, разказва Асен Кирилов, председател на Сдружение „Близо до теб“ Дупница. Природозащитно образование – дългосрочна..

публикувано на 19.09.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Спорт за баба, дядо и внуче. Сдружение организира спортни дейности и игри за възрастните хора в община Сандански. Разказва Дина Кирилова, координатор на „Здраве Сандански“. Коматинските скали вече са защитена територия. Какво означава това? Разговор с Владимир Милушев, природозащитник. В навечерието на празника на Добринище: Кои са..

публикувано на 19.09.24 в 04:00