Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Слушайте на 9 юли 2024 г., 13.00-16.00 часа

Проф. Веселин Вучков

С бившия вътрешен министър, проф. Веселин Вучков, ще представим авторския му учебник за полицаи. За реформите в системата и за вътрешната сигурност ще разговаряме с него.

Богати ли сме наистина, ние, българите – с професора по икономика, Преслав Димитров, ще коментираме данните, изнесени от Световната банка за състоянието на нашите доходи.

Политическите трусове и местното самоуправление – анализ на дългогодишния общински съветник в Благоевград, Кирил Илиев.

Международната социална и политическа обстановка и отражението върху балканските държави. Ще включим от Скопие журналиста Владимир Перев.

Как се развива семеен бизнес в туристическия сектор – отиваме до язовир Доспат, край Сърница. С Фатме Молаахмед разговаряме за предизвикателствата в бранша и за опита й като общински съветник в малкия високопланински град.

Ще се срещнем и със собственика на конната база край разложкото село Бачево, Иван Наков.  
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Билярд клуб „Бо и Бо“ от Петрич изпраща трима младежи на Европейско първенство – темата коментира Георги Божков – президент на клуба и на Българската федерация по билярд. Рубриката „ Българските олимпийци“: Сандански изпрати двама състезатели на Олимпийските игри в Париж 2024 – разговор с кмета на общината..

публикувано на 20.07.24 в 08:15

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Каква е актуалната обстановка в борбата с пожарите в района на Петричко ще коментираме с началника на Районната противопожарна служба в Петрич – гл. инспектор Стоян Тилев. Жителите на Батановци се готвят за протест – причините ще разберем от репортерската проверка на Мариана Попова. Политическия коментар на събития от седмицата ще..

публикувано на 19.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август . Разговор на Димитрина Кюркчиева от БНР с Петър Севов, ръководител на пресцентъра на Банско джаз фест. Има ли изход от политическата криза у нас? Коментар на Асим Адемов, бивш евродепутат. НП „Рила“ и НП „Пирин“ с превантивни мерки и планове за защита от пожари. Разговор..

публикувано на 19.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

„Достойни за името на Апостола“! Под този надслов община Благоевград и Атлетически клуб  „Джордан“ организират за поредна година състезание по лека атлетика в Благоевград. Репортаж. Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия обследваха парк „Хисарлъка“ на град Кюстендил и разработиха идейни проекти за възстановяване..

публикувано на 18.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Ще успее ли декларацията на ПП-ДБ, която съдържа в себе си законодателни инициативи, да обедини депутатите в 50-то НС? Ще се съобрази ли президентът с искането на коалицията да забави връчването на мандата и нарушава ли се конституцията, ако това се случи? Ще бъде ли формирано редовно правителство? Коментари на: Слави Василев, политолог;..

публикувано на 18.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Трудно ли оцелява днес семейният търговски бизнес и защо цените на храните в Благоевград продължават да бъдат едни от най-високите в страната? Иванка Христова, търговец от Благоевград. Българинът търси все по-качествената храна директно от фермата. За интереса към изложенията, които предлагат фермерски..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

"Събуди деня" с Мариана Попова

В село Новоселяне се готвят за седмия фолклорен събор в чест на Васил Левски „Новоселяне пее 2024“ – Йордан Антов, председател на НЧ“Васил Левски – 1932“. В Благоевград ще има паметник на Иван Михайлов – Николай Йовев, председател на Инициативен комитет. Ремонтът на моста над река Струма доведе до напрежение в няколко села в община..

публикувано на 17.07.24 в 04:00