Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Слушайте на 9 юли 2024 г., 13.00-16.00 часа

Проф. Веселин Вучков

С бившия вътрешен министър, проф. Веселин Вучков, ще представим авторския му учебник за полицаи. За реформите в системата и за вътрешната сигурност ще разговаряме с него.

Богати ли сме наистина, ние, българите – с професора по икономика, Преслав Димитров, ще коментираме данните, изнесени от Световната банка за състоянието на нашите доходи.

Политическите трусове и местното самоуправление – анализ на дългогодишния общински съветник в Благоевград, Кирил Илиев.

Международната социална и политическа обстановка и отражението върху балканските държави. Ще включим от Скопие журналиста Владимир Перев.

Как се развива семеен бизнес в туристическия сектор – отиваме до язовир Доспат, край Сърница. С Фатме Молаахмед разговаряме за предизвикателствата в бранша и за опита й като общински съветник в малкия високопланински град.

Ще се срещнем и със собственика на конната база край разложкото село Бачево, Иван Наков.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

"Сюжети от деня" с Агнес Манова

„Заедно срещу насилието над деца“ – среща на неправителствени организации с държавни институции, посветена на каузата за създаване на единен регистър на насилието над деца. По темата Георги Еленков, директор „Политики за децата“, Национална мрежа за децата. Четвърта регионална краеведска конференция на тема: „Народни художествени..

публикувано на 24.10.24 в 08:30

„Приемна в ефир“ с Райна Ванчева

  Община Благоевград подменя безвъзмездно отоплителни уреди на твърдо гориво с алтернативни източници на отопление.Има ли желаещи?  На какви условия трябва да отговарят кандидатите? Гост в студиото ще бъде Елена Пандурска, главен експерт в Дирекция „Европейски проекти и програми“. В разговора ще включим и Наталия Димитрова-Попова, началник отдел..

публикувано на 24.10.24 в 08:15

"Събуди деня" с Мария Благоева

Регионална библиотека „Димитър Талев“ е домакин на краеведска конференция „Народни художествени занаяти от Македонския край“. За събитието разказва Соня Иванова, главен методист. Започват проверки за нерегламентирано изхвърляне на гуми от автомобилните сервизи в община Благоевград. Разговор с Олга Георгиева от отдел „Екология“. Как..

публикувано на 24.10.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Биляна Славчева

„ Потребителска кошница „Измамите в интернет – новата пандемия“. Кои са най-често срещаните проблеми при онлайн търговията и как да се предпазим от подобни нелоялни търговски практики? Ще чуем коментара на  Богомил Николов, изпълнителен директор на Асоциация „Активни потребители“, който ще участва в предстояща конференция по темата...

публикувано на 23.10.24 в 08:30

„Аз, Буки, Веди“ с Елизабет Александрова

Започна седмицата на програмирането. Кога децата трябва да започнат да се занимават с програмиране? Коментар на д-р Ирина Йовчева, преподавател по дигитални компетентности. Ученичката от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“ Благоевград Карина Терзийска спечели Първо място в Националния литературен конкурс  „Морето, което събира всичко далечно“ със..

публикувано на 23.10.24 в 08:15

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Дни преди изборите - как протича организацията на вота, как може да се подобри изборният процес, да се гарантира честността и да се повиши доверието? Разговор със Стоил Цицелков, член на Обществения съвет на ЦИК. Вицепрезидентът Илияна Йотова сподели работния си ден с Димитър Марчев - ученик в Природо-математическата гимназия "Яне..

публикувано на 23.10.24 в 04:00

"Ефир за приятели" с Ваня Бахчиванова

Животът е изкуство:  С преподавателя по български език и литература и основател на арт клуб в град Сандански, Силвия Николова, разговаряме за общото между литературата и изкуството и тяхното преплитане в образователния процес. Как изкуството помага на съвременните деца да се изразяват и какво им носи то? С внучките на народната певица..

публикувано на 22.10.24 в 16:28