Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

Слушайте на 10 юли от 13 до 16 часа

„Потребителска рубрика“

Понижиха ли се цените на основни хранителни продукти на едро в разгара на лятото? Владимир Иванов, председател на ДКСБТ, за пазарната картина и очакваните тенденции.

Най-доброто от труда на животновъдите и производителите на храна ще бъде представено на шестия Църногорски събор „В сърцето на Граово“. Юлия Коюнджийска, председател на Сдружение „Земеделски стопани“ и заместник-председател на „Обединени български животновъди за програмата и организацията на събора.

Намалява интересът към отглеждането на уникалния за района на село Илинденци сорт бяло грозде „Керацуда“. Кои са причините и как се развива земеделието в този край? Разговор с кмета Бойко Ибришимов.

По-важните земеделски дейности през месец юли –  Веско Иванов от Областната служба за съвети в земеделието – Благоевград.

„Ние и животните“

Кампанията за осиновяване на бездомни кучета в община Банско се радва на голям успех. Магдалена Юсева, заместник – кмет.

За мечките и хората. Как да реагираме при среща с мечка в гората? Александър Дуцов, старши експерт „Опазване на видовете” във WWF и част от Спасителния мечешки екип.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Студио спорт“ с Петрана Кимчева

Рубриката „Време за шампиони“: Билярд клуб „Бо и Бо“ от Петрич изпраща трима младежи на Европейско първенство – темата коментира Георги Божков – президент на клуба и на Българската федерация по билярд. Рубриката „ Българските олимпийци“: Сандански изпрати двама състезатели на Олимпийските игри в Париж 2024 – разговор с кмета на общината..

публикувано на 20.07.24 в 08:15

"Сюжети от деня“ с Бойка Браткова

Каква е актуалната обстановка в борбата с пожарите в района на Петричко ще коментираме с началника на Районната противопожарна служба в Петрич – гл. инспектор Стоян Тилев. Жителите на Батановци се готвят за протест – причините ще разберем от репортерската проверка на Мариана Попова. Политическия коментар на събития от седмицата ще..

публикувано на 19.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Мария Благоева

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август . Разговор на Димитрина Кюркчиева от БНР с Петър Севов, ръководител на пресцентъра на Банско джаз фест. Има ли изход от политическата криза у нас? Коментар на Асим Адемов, бивш евродепутат. НП „Рила“ и НП „Пирин“ с превантивни мерки и планове за защита от пожари. Разговор..

публикувано на 19.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Елизабет Александрова

„Достойни за името на Апостола“! Под този надслов община Благоевград и Атлетически клуб  „Джордан“ организират за поредна година състезание по лека атлетика в Благоевград. Репортаж. Студенти от Университета по архитектура, строителство и геодезия обследваха парк „Хисарлъка“ на град Кюстендил и разработиха идейни проекти за възстановяване..

публикувано на 18.07.24 в 08:30

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Ще успее ли декларацията на ПП-ДБ, която съдържа в себе си законодателни инициативи, да обедини депутатите в 50-то НС? Ще се съобрази ли президентът с искането на коалицията да забави връчването на мандата и нарушава ли се конституцията, ако това се случи? Ще бъде ли формирано редовно правителство? Коментари на: Слави Василев, политолог;..

публикувано на 18.07.24 в 04:00

„Сюжети от деня“ с Биляна Славчева

„Потребителска рубрика“ Трудно ли оцелява днес семейният търговски бизнес и защо цените на храните в Благоевград продължават да бъдат едни от най-високите в страната? Иванка Христова, търговец от Благоевград. Българинът търси все по-качествената храна директно от фермата. За интереса към изложенията, които предлагат фермерски..

публикувано на 17.07.24 в 08:25

"Събуди деня" с Мариана Попова

В село Новоселяне се готвят за седмия фолклорен събор в чест на Васил Левски „Новоселяне пее 2024“ – Йордан Антов, председател на НЧ“Васил Левски – 1932“. В Благоевград ще има паметник на Иван Михайлов – Николай Йовев, председател на Инициативен комитет. Ремонтът на моста над река Струма доведе до напрежение в няколко села в община..

публикувано на 17.07.24 в 04:00