Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Слушайте на 16 юли от 07.00 до 11.00 часа

Защо от ПП-ДБ поискаха среща при президента преди да получат втория мандат за съставяне на кабинет и какъв е резултатът от разговорите? Актуалната политическа ситуация ще коментираме с политолога Константин Праматаров.

Покушението срещу Доналд Тръмп - евентуалните мотиви, отзвукът и влиянието върху кампанията и предстоящите президентски избори - анализ на Петър Кичашки, директор на Института за модерна политика.

Горещините от последните дни - правило или изключение: какви са метеорологичните тенденции в Югозапада и страната - разговор с еколога Андрей Ковачев.

“Моето българско лято” - поредица от ученически работилници, които повеждат децата на българите в чужбина към едни от най-хубавите места в България.

Изложбата “Железопътната линия София - Кюстендил - Скопие. Вековният стремеж за една идея” ще бъде открита в Кюстендил по повод 115 години от откриването на жп линията до града - разговор с доц. Ангел Джонев, автор на изложбата.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Община Благоевград разработва план-сметки за новия модел за изчисляване на такса смет. Ще проработи ли новата система за отпадъците? Коментар на кмета Методи Байкушев. Жители на община Гърмен искат с петиция разширяване на пътя Гоце Делчев-Доспат. Срещаме ви с Искра Стоилова – сарач и авантюрист, която превърна стара плевня в..

публикувано на 14.08.24 в 08:25

"Събуди деня" с Давид Калпачки

Икономика под напрежение: Анализ на икономическото състояние на България в условия на политическа нестабилност - разговор с доц. Григор Сарийски, икономист. Горица Грънчарова – Кожарева продължава разговорите за служебно правителство. Актуалните политически теми ще коментираме с проф. Антоанета Христова, политически психолог ...

публикувано на 14.08.24 в 04:00

"Сюжети от деня" с Иван Лазов

За продължаващите военни конфликти в района и сигурността на страната ни – разговор с експерта по геополитика проф. Нина Дюлгерова. Сероизните демографски проблеми на България. Комисията по демографска политика, децата и семейството на Народното събрание проведе свое заседание в най- малката община на страната – Трекляно. Позицията на..

публикувано на 13.08.24 в 08:30

"Събуди деня" с Агнес Манова

Сдружение "BG Бъди активен" стартира кампанията „НЕ на незаконните сметища“, с фокус върху водните пространства. По темата Румяна Киризиева от сдружението. Среща със семейство пътешественици Нели и Колин, които разказват с документални филми за недостъпните и красиви места в нашата страна и света.  В рубриката „Старите нови..

публикувано на 13.08.24 в 03:00

„Сюжети от деня“ с Мария Благоева

Защо дигиталната реклама е задължителен елемент за всеки бизнес? Припомняме разговор Данилина Станчева, маркетинг експерт. Какво свърши 50-ото Народно събрание за краткия си политически живот? Гост в студиото Георги Георгиев, народен представител от ПП ГЕРБ. Готови ли са общините да въведат новия модел за определяне на такса..

публикувано на 12.08.24 в 08:30

„Събуди деня“ с Елизабет Александрова

Летните олимпийски игри приключиха. Как се представиха българските спортисти? Обобщение на спортния редактор Петрана Кимчева. Природен резерват „Юлен“ в НП Пирин“ организира различни прояви по повод своята 30 годишнина. Разговор с Николина Ангелинина, старши експерт в Дирекция Национален парк „Пирин“. Ден на младежта в Радомир...

публикувано на 12.08.24 в 03:00

„Неделя у дома“ със Зоя Караджова

Среща със Славина и Михаил Аладжови и двамата изпълнители в Ансамбъл „Пирин”. В разговора се включва и малката им дъщеря Матеа. Самоковската авторка Магдалена Борисова представя нова книга за деца - ,,Горски истории".  В радомирското село Долни Радовец посрещат близо 200-годишна икона на Пресвета Богородица с Младенеца. Разговор с Дафинка..

публикувано на 11.08.24 в 10:28